Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mennyire negatív, ha nem...

Az mennyire negatív, ha nem tudok ítélkezni?

Figyelt kérdés
Ne arra gondoljatok, hogy nem ítélem el azt, aki meleg, vagy aki ananászos pizzát eszik, vagy aki vallásos, vagy akármi. Senkit nem tudok elítélni. Se gyilkost, se állat kínzót, se azt aki megcsalja a nejét, se az iskolai bántalmazókat, senkit. Belőlem hiányzik ez az érzelem. Azt tudom, hogy nem helyes, amit tesznek, és logikai alapon értem is, hogy miért. De hiányzik a megvetés, a lenézés, az érzelmi elítélés. Ez mennyire negatív? Egyaltalán negatív?

2021. jan. 8. 19:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ezek alapján én is látok esélyt valami antiszociális személyiségzavarra, ha gondolod, kivizsgáltathatod magad. Ha így van, arról nem te tehetsz, szóval kicsit okafogyottá válik azon gondolkozni, hogy vajon ez mennyire negatív dolog. Addig nem jelent különösebb problémát, amíg te nem ártasz másoknak.
2021. jan. 8. 23:50
 12/18 A kérdező kommentje:

Értem, hát házi patikán megnéztem a főbb jellemzőit, mármint a szociopátiának. Meg van ez a DSM vagy mi. Ebben is elolvasom majd, hogy mit írnak, mert ott részletesebben van. Viszont a házi patika jellemzői annyira nem igazak rám.

- nem képes a törvények betartására, nem tud a szociális normákhoz alkalmazkodni. ---Nincs bajom a törvénnyel. Az lehet, hogy ha nem lennének, akkor meg tennék ezt azt, de vannak, úgyhogy tárgytalan. És nem okoz mélyebb lelki tusát ezt elfogadni.

- ismételten olyan dolgokat követ el, amiért letartóztatják. Egyaltalán nem, soha nem volt ilyen.

- csalási hajlam, ismétlődő hazudozás, előny vagy öröm érdekében mások becsapása. Puskáztam már dogán, de ennyi. Hazudni se nagyon szoktam (nagy dolgokban, kegyes hazugságok azért vannak)

- impulzivitás, tervezés és előrelátás hiánya. Egyaltalán nem.

- ismétlődő verekedés, támadásba átcsapó ingerlékenység és agresszivitás. Verekedés még nem volt, de agresszió a semmiségek miatt gyakran van bennem, de utálom ezt az érzést, nem szimpatikus, úghyogy mindig elnyomom, így még nem volt belőle gond, a környezet nem érzékeli.

- saját vagy mások biztonságának vakmerő semmibevétele. Nem.

- makacs felelőtlenség, amely akadályozza a folyamatos munkavégzésben, illetve a pénzügyek kézben tartásában. Nem.

- lelkiismeret-furdalás hiánya, ami miatt jogosnak érzi mások becsapását. Ez igaz. Mármint az a része, hogy nincs lelkiismeret furdalásom.

Vagy hol elemezzem magam? Bocsi, hogy ide írom a hülyeségem.

2021. jan. 9. 00:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok orvos, de ez egy elég sztereotip leírásnak tűnik, szerintem nem önvizsgálatra való, hanem azoknak, akik "külsősként" ki akarják szűrni ezeket az embereket az ismeretségi körükből. Arra gondoltam, hogy pszichiáterhez menj el és beszélgess vele erről, neki fel kell ismernie a jeleket.
2021. jan. 9. 00:19
 14/18 A kérdező kommentje:
Ja értem, amit mondasz. Én se vagyok orvos, szóval én se tudom, ezeknek mennyire lehet hinni.
2021. jan. 9. 00:28
 15/18 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Kérdező, #13: Azok ott nagyon sztereotípiák. Az agresszívabb ASPD-sekre jellemzők, és tényleg a kiszűrésre valók, és szorosan összefüggenek az intelligenciával. A YouTube Radio TTS-en vannak sztorik agresszív ASPD-sekről és önvallomások nem agresszívaktól. Utóbbiak (ahol érdekükben áll, tehát szinte mindenhol) betartják a szabályokat, mert azok megszegése (akkor) nem okozna hasznot, sőt esetleg káros lenne. Számukra fárasztó a mások érzelmeinek követése, kitalálása és a megfelelő reakció kidolgozása.

Az ASPD-sek nagy része csak törtető, karrierjében sikeres és tahó lesz.

Kérdező! Én a helyedben rászánnám az időt és a pénzt a diagnózis felállíttatására, mert akkor eldöntheted, hogy merre akarsz lépni. Ha(!) ASPD-s vagy és tartós párkapcsolatot akarsz, akkor hosszú terápia lesz. Ha csak be akarsz olvadni a tömegbe, rövid.

Minél fiatalabb vagy, annál jobban be tudsz olvadni. Olyan sztori is volt egy másik csatornán, hogy a 12-19 éves korában terápiázott apának joga/kötelessége-e figyelmeztetni a 23 éves, akkorea már teljesen panaszmentes lányának vőlegényét a lány ASPD-jére. Nehéz ügy.

2021. jan. 9. 09:18
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Elgondolkodom rajta. Párkapcsolatot nem akarok, minek. Szeretni úgy se tudom, anélkül meg csak teher. Nem jó az. A beilleszkedés szempontjából meggondolom. A szakembert.
2021. jan. 9. 12:01
 17/18 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Lezárásként annyit, hogy:

1. Nem biztos, gphogy ez ASPD, csak valami trauma miatt annyira elfolytod az érzelmeket, hogy annak tűnik. Ezért is fontos az orvosi diagnózis és az általad választott célhoz vezető terápia.

2. Van nem kevés olyan szociopata, aki a sikeres karrier mellett a házastársával kielégítő szexuálus és egyéb életet tart fenn gyereknevelés mellett, és agresszió nélkül úgy, hogy a kórképét észre sem veszik. Csak kicsit fura. Szóval: duagnózis, önismeret, döntés, terápia. Sok sikert!

2021. jan. 9. 13:35
 18/18 A kérdező kommentje:
Oké köszi. Bár szexuális vágyaim sincsenek és gyereket se akarok, szóval nekem szerintem nem lesz kapcsolatom, nem vagyok benne motivált. De majd utánajárok, hogy mi van. :)
2021. jan. 9. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!