Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Le lehet szokni teljesen a...

Le lehet szokni teljesen a pletykálásról?

Figyelt kérdés
A minap a munkahelyemen ( Mentálhigiénés munkatárs vagyok idősek mellett) az egyik néni arról beszélt mennyire sajnálja, hogy nem láthatta az unokáját az esküvői ruhájában. Gondoltam akkor nézzük meg a képeken a Facebookon, úgyis fent vannak. Meg is néztük. Másnap a páromat felhívta a néni unokája, mivel ismerik egymást a párom jár nekik zenélni, hogy eljárt a szám és ők titkolták a néni előtt az esküvőt mert nem akarták, hogy részt vegyen a mentális betegsége miatt. Én pedig tudom, hogy a néni említette meg az esküvőt és nem én hoztam fel. Az unoka azt állítja azóta nem beszél velük a nagymama, mert haragszik. Bűntudatom volt, a párom mondta is, hogy a hibás nem én vagyok hanem a család amiért hazudtak a néninek és ezt nekik is elmondta. Azon gondolkodom, hogy az ember jó indulatból sem érdemes beszéljen semmiről és senkiről. Viszont azt nem tudom hogyan lehet leszokni arról teljesen, hogy egyáltalán ne beszéljek egy 3.emberrel másról sem jót sem rosszat. Ötletek?

2021. jan. 7. 11:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem Veled van a baj.

Valami ápolási intézményből amúgy sem szokták kihívni az embereket csak úgy esküvőre, főleg nem a koronavírus idején.

2021. jan. 7. 11:43
 2/4 anonim válasza:
100%

Mondjuk számomra elég durva, hogy azért nem mehetett el a néni az unokája (akit valószínűleg szeret) legfontosabb napjára mert mentális beteg. Nyilván ha nagyon beteg az más de szerintem meglehetett volna oldani, hogy pár kép és max a ceremónián nem vesz részt. Tudom ne ide tartozik csak nekem szimplán ez a véleményem.

Szerintem néha sokszor nemis tudatosan pletykálunk, inkább az a kérdés,hogy az unoka hogy tudta meg? A párodtól? Mert elég érdekes a szitu. Mindenesetre szerinte nem lehet erröl leszokni,viszont korlátozni lehet hogy nem mondjuk el vagy csak nagyon bizalmas embereknek.

2021. jan. 7. 11:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem nem, a nagyi elég telefonbetyár napjában 100 hívja őket folyamatosan és ezután az eset után is ez történt miután vége lett a műszakomnak. A néni tudta, hogy ki a párom és mondta is az unokájának aki ismeri a párom és már hívta is.
2021. jan. 7. 12:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden csak akarat kérdése.
2021. jan. 7. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!