Milyen tipus lehet? Narcisztikus,pszichopata,szadista?Lehet valaki mindegyik?
Tulajdonsagai, jellemzoi: mindenben mindig o a legjobb ( sajat maga szerint), masokban allandoan a hibat keresi, masokat becsmerel, rendszeresen hazudik (magarol is), megnyero probal lenni masok szamara, allando kontroll a parja felett, ellenorzes, empatia teljes hianya, elvezi az agressziot,nincs buntudata,sajat hianyossagait nem ismeri fel, nincs benne felelem erzet, szeretteit kiakarja sajatitani, apro dolgokon kiakad, elvarja hogy mindig vele foglalkozzanak.
Szerintetek ez milyen tipusra vall?
nagyon sarkos.
mert pl ez az empátia teljes hiánya téma.
ha nálam is bejön a nő cipőben a nappaliba,akkor nem azt mondom,hogy vedd már le a cipőt szakadt proli ge ci,hanem azt,hogy,amúgy porszívóztam és felmostam baba.
az egy dolog,hogy e miatt többet nem fogom hívni,de dugás előtt ezért nem fogom kidobni.
Mintha anyamat irtad volna le. O azert ilyen, mert ugyanezt kapta nagyanyanktol es kapja is a mai napig. Szerencsere en nem lettem ilyen, de en nekem is vannak kattanasaim, ezt elismerem.
Az ilyen emberek legtobbje is erzett valaha, ha hiszed, ha nem. Ezek komoly traumak hatasara kialakult vedekezesek, pontosan ahogyan elottem is leirtak mar. A gyerekneveles egy agymosas, a legtobb gonosz ember kulso hatasok miatt valt olyanna, amilyen.
Nagggggyon nem értek egyet utolsó.
Pont a kérdező által felvázolt esetekböl lesznek a gyilkosságok.... Nem hallgatsz híreket?
A sok nő gyilkosokról sorra derül ki hogy "nárcisztikus személyiséggel" rendelkeznek. Megnyerő, normális palik.
Ne védjük már szegény kis nárcikat. Amilyen tudatosan tudják bármilyen kapcsolat elején eljátszani azokat az érzéseket, amelyek megélésére képtelenek és tudják mire vágyna a másik, pont olyan tudatossággal bántalmazzák később a partnert stb.
Millióból 1 akin lehet segíteni, mert képtelenek beismerni hogy betegek. Teljes elutasítás és támadás a reakció bármilyen segítségnyújtási szándékra. Ha valaki abba a kis százalékba tartozik, aki beismeri a hibát a gépezetben, az általában magas intelligenciával rendelkezik és sok, 5-10 év kitartó munka után is max javulás érhető el.
Ilyen szinten sérült embereknek NEM tanítható az empátia. Nem tudják megélni, ahogyan a szeretet sem.
Van már kutatás arra is, hogy ezeknek az embereknek bizonyos agyi területek fizikailag sérültek.
Kérdező, nyugodtan analizáld,olvass sokat a témában, segít megérteni, elfogadni majd elengedni, de ez hosszú folyamat.
Yout.beon sok vidi van fent, hasznosak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!