Sajnos igen, az vagyok. Megszívtam a kisebbségiekkel. Emiatt bizalmatlan vagyok mindegyikkel. Annak sem adnék esélyt, aki megérdemelné, mert félek tőlük.
Viszont a cigányság nem szorul a bizalmamra, és nagyon jó, hogy ez így van. Nem vagyok HR-es, sem szoc. munkás, nem döntök pénzekről, stb. Örülök hogy az én munkámban nem kell emberekkel foglalkoznom mert alkalmas sem vagyok rá.
Egy HR-esnél viszont igemis legyen követelmény a zéró rasszizmus, ezt gondolom.
Nem tartom magam rasszistának, de azért elővigyázatos vagyok. Apám egyik legjobb barátja félig roma, utcánkban szintén laktak félig romák, sőt, a kertünket romák ásták fel tavasszal minden évben, a lakást az utca végén lakó roma festő csinálta meg. Kötöttek már belém hazafelé nem romák is este, és egy csapat helyi roma indult volna megkeresni és móresre tanítani őket.
De negatív példával is találkoztam, mikor pl. a buszon a hosszú hajamba rágódarabokat dobáltak.
Alapvetően fenntartással közelítek az ilyenek felé, de tisztában vagyok vele, hogy míg a genetikai állományát nem ő választotta, azért csakis az egyén a felelős, hogy milyen életet él, hogyan viselkedik másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!