Mit tegyek, ha állandóan kontrollálni, manipulálni akarnak engem ? Rohadtul elegem van már.
Nem az a megoldás, hogy kiirtod azokat, akik nem szimpatikusak neked, hanem az, hogy megpróbálod az életedet úgy megszervezni, hogy ne kerülj velük kapcsolatba. Nem tudom, mi ezen a bonyolult neked, - de én nem foglalkozom többet a tudatlanságod által generált nyomoroddal.
Kellemes további hisztizést!
Amíg azon pattogsz, hogy mit nem akarsz, azaz az agyadat erre fókuszálod, addig kb. csak ezt fogod észrevenni a világból. Azt is mondhatnánk, hogy "bevonzás", de ez csak egy egyszerű pszichológiai törvényszerűség, hogy az agy azt veszi észre, amire trenírozzák, mert nem akar fölösleges és a nézetei(d)nek ellentmondó információkkal foglalkozni.
A helyedben elgondolkodnék, hogy ha van ilyen autoriter családtagom, akkor nem lehet-e, hogy a gyerekkorodban is masszívan jelen volt ez a magatartás. Ha ugyanis ez a helyzet, akkor olyan mély berögzültségeid vannak, amik miatt amellett, hogy fokozottan érzékeny vagy a témára, de még jó alanya is vagy az ilyen zaklatásnak. A gyerekkorban rögzült dolgokat felnőttkorban megtapasztalva ugyanis a szitu visszalök a gyerekkorodba és ugyanúgy lefagyhatsz és tehetetlennek érezheted magad, mint anno. Így természetes, hogy nem tudsz kiállni magadért és nem tudod elvenni a kedvét az uralkodónak a leuralástól. Pszichoterápián kellene dolgoznod magadon egy jó vezető segítségével, hogy kigyomlálja a gyerekkorban kialakult blokkokat és így megváltozna magától a környezeted hozzáállása, nem találnának meg a taposóemberek. Mert nyilván azt lehet taposni, aki hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!