Mit lehet tenni a doomer életszemlélettel?
Aki nem tudná, mi az a doomer: Doomer minden olyan 20-as éveiben járó ember, aki élethosszig tartó depresszióban éli az életét már egész kicsi kora óta, mert semmi értelmét nem látja az életnek és a sok szevedésnek, mert miért dolgozzon vagy szenvedjen az ember, ha úgy is megöli magát 1 hét múlva, mert már elege lesz (persze eddig gyáva volt megölnie magát). Egy depressziós nihilista, aki italba, drogba, számítógépjátékfüggőségbe menekül a való világ elől. Konstans öngyilkos hajlamokkal küszködik és mindenben csak és kizárólag a rosszt látja. MIndneki csak bántja, belerúg, gyűlöli az emberi kapzsiságot és igazából magát a fogalmat, hogy élet.
Én is teljesen így látom a dolgokat. Jártam TB-s pszichológushoz májustól-augusztusig, de nem segített. Nem is szeretnék mégegyhez elmenni. Van más kiút ebből a látásmódból szakember és gyógyszer nélkül, ahogy látom az életet? Vagy itt már csak az öngyilkosság segíthet?
#30-as vagyok, most jut eszembe: ha a pszichológus nem vált be, főleg sztk-s, az nem jelent semmit. Az egészségügyben dolgozó szakemberek nagyon leterheltek, nem feltétlenül van energiájuk valóban foglalkozni a páciensekkel. De ha magánpraxisban mész el valakihez, ott is a saját pénzeden kell kikísérletezned, hogy tényleg találj valakit, aki tud segíteni. Rengeteg kontár van. Az egyetemi képzés nem elég ahoz, hogy felkészítsen valakit a magánpraxisra és a valódi segítségnyújtásra - rengeteg energia, plusz tanfolyamok és munka, mire valakiből jó szakember válik.
Ha ezt nem tudod/akarod megfizetni - végigjárni, akkor marad az önfejlesztés. Szóval mindenképp aktív munkára és rengeteg próbálkozásra van szükség ahhoz, hogy túllépj ezen az állapoton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!