Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet tenni a doomer...

Mit lehet tenni a doomer életszemlélettel?

Figyelt kérdés

Aki nem tudná, mi az a doomer: Doomer minden olyan 20-as éveiben járó ember, aki élethosszig tartó depresszióban éli az életét már egész kicsi kora óta, mert semmi értelmét nem látja az életnek és a sok szevedésnek, mert miért dolgozzon vagy szenvedjen az ember, ha úgy is megöli magát 1 hét múlva, mert már elege lesz (persze eddig gyáva volt megölnie magát). Egy depressziós nihilista, aki italba, drogba, számítógépjátékfüggőségbe menekül a való világ elől. Konstans öngyilkos hajlamokkal küszködik és mindenben csak és kizárólag a rosszt látja. MIndneki csak bántja, belerúg, gyűlöli az emberi kapzsiságot és igazából magát a fogalmat, hogy élet.

Én is teljesen így látom a dolgokat. Jártam TB-s pszichológushoz májustól-augusztusig, de nem segített. Nem is szeretnék mégegyhez elmenni. Van más kiút ebből a látásmódból szakember és gyógyszer nélkül, ahogy látom az életet? Vagy itt már csak az öngyilkosság segíthet?

2020. dec. 21. 21:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Azóta eltelt jópár év. 30 éves múltam családom van apa vagyok. Hogy mi változott? Semmi. 25éves koromban receptre kaptam egy erõs fájdalom csillapítót, ami erõs ópiát, morfinszerū anyag. Havi szinten kapom térd izületre. Ennek a szernek a javasolt adagjának a 3x os ával élek, ami letompítja az agyam, a gondolkodásom, kikapcsol. Valszeg az agyi hormonokat erõsen befolyásolja, fõleg a boldogság hormont a szerotonint jutalmazó központot. Azóta a szertõl tudok érezni, boldog lenni, eufóriát érezni normális társadalmi életet élni. Konkluzio: nincs menekvés ez elõl gyakorlatilag függõvé gyógyszer függõ kellett válnom hogy élni tudjak. A szer nélkül végem van, napi teendõimet semtudom ellátni. Persze nehogy aztgondolja senki hogy azóta társasági ember lettem , csak eltudom látni a napi szükséges feladataimat ugy hogy nem az elmuláson agyalok egésznap.. szóval aki igy érez az semmi jóra sem számithat. Erõs gyógyszer vagy drog kell az énünk elnyomásához. Lehet ez betegség is pl az agyunk abszolut nem termel boldogság hormont vagy jóval kevesebbet mint kellene. Hát hirtelen ennyit tudtam összeszedni. Akit érdekel valami ezzel kapcsolatban az irjon.
2021. febr. 3. 22:26
 22/32 anonim ***** válasza:
75%

Hát igen, az életnek célt kell adni, anélkül nem megy.

Azért szomorú, hogy ilyen betegséggel még gyereket is vállaltál... szegeny gyerek.

Nekem ami rengeteget segített, az az indiai védikus filozófia, ha érdekel, keresd Bakos Attilát.

2021. febr. 4. 06:28
 23/32 anonim ***** válasza:
Igy szerrel tünetmentes vagyok, nem mondaná meg senki a problémám, a család igy nem sinyli meg. Eltudom magam tartani, családomat is. Sõt páromat is támogatom hogy inkább otthon legyen a gyerekkel ha lehet ne kelljen valahova elmennie mūszakolva dolgoznia. Szóval érted.
2021. febr. 4. 06:40
 24/32 anonim ***** válasza:
Törekszek arra hogy minden meg legyen a körülményekhez képest. Gyerek is megkap mindent még ha mai elkényeztetett gyerekeket is veszem alapul hogy mi mindent megkapnak. Szóval nem szorúl sajnálatra.
2021. febr. 4. 07:10
 25/32 anonim ***** válasza:
75%

Gyereket nevelni kell, nem pedig "mindent megadni"...

Abból lesznek az ilyen életképtelen felfogású selejt felnőttek.

2021. febr. 4. 10:47
 26/32 anonim ***** válasza:
Attol senki sem selejt hogy a valóságot a maga valóságában látja és nem illuziókat kerget. Attol hogy valaki igy gondolkodik, lehet tanult okos, sõt doomerek az átlagtól joval magasabb intelligenciával bírnak, van munkánk stb. Nevelni alap, természetesen, de azért tenni kell hogy mindent megtudj adni amire szüksége lehet.
2021. febr. 4. 13:28
 27/32 anonim ***** válasza:
9%

Az intelligencia nem jelenti, hogy értelmes is vagy, pusztán lehetőséget ad hozzá.

De ha ismeretek hiányában csak a saját depresszív filozófiádban hemperegsz, akkor igenis életképtelen vagy.

2021. febr. 4. 14:21
 28/32 A kérdező kommentje:
Sajnos igaz, életképtelen vagyok :(
2021. febr. 4. 14:40
 29/32 anonim ***** válasza:
Az intelligencia pontosan az értelmi szintedet határozza meg 🙂 te kevered azzal ha valaki okos vagy tanult. Attól még lehet kevesebb értelmi szintje mint aki csak 8 általánost végzett. Az meg ha valami életképtelen akkor kihal kipusztul, már pedig elég sok nem bekötött szemû ember létezik akik beleõrülnek a valóság realitásába akik nemtudják illuziókkal altatni magukat. Amugy legszebb leglélekemelõbb verseket mūveket mind boomerek írták, legjelentõsebb magyar ilyen iró pl, Márai Sándot. Világhírū ember a gyertyák csonkigégnek versét mindenhol ismerik temetéseken hallgatják. És pusztán a valóságot életet fogalmazza meg mūvészi szinten. Mint irtam depresszió ember meg a boomer ember az teljesen más. A depressziósok sokszor tehetetlenek és önsajnálatba esnek. A boomerek nem. Az usában rengeteg katona boomer, a veteránok között. A poszttraumás stressz kitudja hozni a boomer szemléletet az emberbõl. És elég dúrva hogy valakiknek egy háború megélése túlélése kell ahhoz hogy rádöbbenjen az élet mivoltára menetére. Nekünk megadatott meg kell tanulni kezelni, ha magunktól nem megy akkor szerrel orovossággal. Életképtelenek lennénk? Nem nemhiszem, szerintem pont ellenkezõleg.
2021. febr. 4. 20:42
 30/32 anonim ***** válasza:

Na most tudtam meg, hogy doomer voltam. :D Nekem ez elmúlt, mikor elkezdtem nyitni a világ felé, fiúzni, megtaláltam az érdeklődési köröm, ami később a munkám alapja lett.

A tinis depresszív, lázadós korszakból sikerült kijönni - nem akartam megalkudni és vacak, bedarálós munkahelyen dolgozni, elviselni idegesítő embereket, főnököket. Úgyhogy elkezdtem bisznisz-marketing-stb témákban tanulni, önfejlesztő könyveket olvastam és kitanultam egy szakmát, amivel szabadúszóként egész jó életem van.

2021. márc. 18. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!