Mit lehet tenni a doomer életszemlélettel?
Aki nem tudná, mi az a doomer: Doomer minden olyan 20-as éveiben járó ember, aki élethosszig tartó depresszióban éli az életét már egész kicsi kora óta, mert semmi értelmét nem látja az életnek és a sok szevedésnek, mert miért dolgozzon vagy szenvedjen az ember, ha úgy is megöli magát 1 hét múlva, mert már elege lesz (persze eddig gyáva volt megölnie magát). Egy depressziós nihilista, aki italba, drogba, számítógépjátékfüggőségbe menekül a való világ elől. Konstans öngyilkos hajlamokkal küszködik és mindenben csak és kizárólag a rosszt látja. MIndneki csak bántja, belerúg, gyűlöli az emberi kapzsiságot és igazából magát a fogalmat, hogy élet.
Én is teljesen így látom a dolgokat. Jártam TB-s pszichológushoz májustól-augusztusig, de nem segített. Nem is szeretnék mégegyhez elmenni. Van más kiút ebből a látásmódból szakember és gyógyszer nélkül, ahogy látom az életet? Vagy itt már csak az öngyilkosság segíthet?
#11 Éppen ez az!
Valószínűleg arról van szó, hogy túl kis szeletet látsz a világból, és ezért tűnnek korlátozottnak a lehetőségeid.
Ezen én is átmentem. Azt hittem, bármit csinálok, végső soron egy iroda mélyén fogok megdögleni.
De aztán rájöttem, hogy nemcsak alkalmazottként van élet, hanem vállalkozóként is. És bár semmilyen minta nem volt előttem, belevágtam, mert annyira elegem volt már minden másból.
Neked is valami hasonlót javaslok. Nem feltétlenül azt, hogy legyél vállalkozó, vagy hagyj ott csapot-papot, és adj fel mindent valami ismeretlenért - hanem azt, hogy ismerkedj meg olyan emberekkel, akik teljesen más életet élnek, mint amit nem szeretnél, és kérdezd meg tőlük, hogyan csinálták.
Ki fog tágulni a világ, és a helyzetedet sem látod majd olyan reménytelennek benne.
Keress egy szakmát amire nyitott vagy, amit szívesen művelnél... én az asztalosságban találtam ezt meg... gyakorlatilag lego...
Imádok alkotni, imádom, hogy szép dolgok kerülnek ki a kezemből, imádom, hogy brutál gepekkel dolgozhatok, imadom a szagát,
Mellé tanúlj meg németül, vagy angolul, bár szerintem a német célszerűbb, a "közelebbi" országok miatt...
Azért írom idézőjelbe, mert amint van egy szakmád, amint tudsz kicsit makogni németül, amint megléped, hogy otthagyod azt a depresszív országot... abban a pillanatban kinyílik előtted a vilag, ami telis tele van lehetőségekkel...
Jelenleg már 4 éve dolgozom Innsbruckban, kezdő asztalos fizetésem átszámolva 750.000ft volt, mostanra havi 1.5milliót erek a cégnek.
Olyan hobbijaim vannak, amit otthon el sem tudtam volna képzelni, bejártam a világban olyan helyeket amikről gyerekkorom óta álmodtam, hogy eljutok... vettem nyaralót a balaton parton vízkapcsolatos telekkel... igaz ezt csak hitellel tudtam megoldani, de a bank vita nélkül adott ekkora hitelt... ami ráadásul 10 ev alatt le is pereg...
Céges bérautókkal járok, most éppen egy audi q7-el, es kurtára élvezem az életet...
De 20on évesen abban a lelki mocsárban ami otthon vár a fiatalokra... én is pontosan azt éreztem amit te...
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!