Mitől vékonyak az emberek, akik azok, mi teszi őket
azzá, úgy általában?
A genetikát nem lehet örökölni, mert az a biológiának egy tudományága.
2020. dec. 20. 20:06
Nagymamám pl nagyon sokat szokott enni, kb sosem sportolt komolyabban, aztán mégsem hízik soha.
Én, meg édesanyám meg szinte a levegővételtől is hízunk. :) Mind a kettőnknek lassabb az anyagcserénk, és bizonyos szintű pajzsmirigy alulműködéssel küzdünk.
8 éves unokatesóm szinte alig eszik valamit (szigorú diétán van tartva), az óvodában nonstop sportoltak (magán), és korona előtt heti háromszor járt úszni, ill. mindennap kimentek futni, biciklizni.
50-55 kilós...
Én 10 évesen voltam 40kg, rengeteg súlyos mellékhatású gyógyszer után... (egyéb eü problémák miatt) ...
20F
2020. dec. 20. 20:26
Nekem a mamámnak pajzsmirigy alul v túlműködése van. Egyiknél hízik az az ember; másiknál fogy, mamám vékony; valaki ezt összekötötte az egóval; hogy tehát ez önértékelésből ered, ha valakinek máshogy működik a pajzsmirigye. Én arra gondolok, hogy ismerek olyan jóó nagy db embert; akinek jóóó nagy az egója is, arrogancia van benne, na, ő tehát szép nagyra megnőtt. Ami meg szerintem azt jelenti, hogy valszeg akkor a mamámnak meg alacsony az önértékelése.
2020. dec. 20. 20:43
Nálam ez egyrészt öröklött, apám részéről mindenki magas és sovány, aki sportolt közülük, az szálkás. A nők mind pálcikák, mell és fenék nélkül, tökmindegy mennyiszer szültek. Na innen örököltem az alapot, csak én nem lettem túl magas de mindig sovány voltam, problémáztak is rajta eleget, főleg anyám mert ő meg kövér és nem értette hogy hogy nem halok meg annyi kilóval. Emellett életem nagyobb részében sportoltam, balettoztam egész kiskoromtól, ami bár sokat erősít de látható izmokat csak felnőttkorra produkál. Voltak évek amikor nem sportolhattam, mert vagy eltiltott anyám vagy balesetem volt de akkor is csak átmentem a feszes, izmos vékonyból a skinny fat kategóriába. Nem sportolva a legnagyobb súlyom 43 kiló volt (16 évesen, most 30 vagyok). Most már évek óta újra sportolva 45 és jóval egészségesebben nézek ki mint a nem sportolós időszakban mert nem csak a csontjaimon lötyög némi bőr.
2020. dec. 20. 22:34
Nem zabálok annyit, mint egy mangalica, és amíg volt lehetőségem, mozogtam is. Erre az utóbb években sajnos alig jutott mód, meg is látszik az egykori izmaimon, de így is odafigyelek magamra. Nem kizárólag a géneken múlik amúgy, két unokatestvér kivételével a családom mindkét oldalán mindenki túlsúlyos kisebb-nagyobb mértékben, én is hízékony alkattal vagyok megáldva, de egyszerűen nem vagyok hajlandó százkilósra dagadni. Kiskoromban mindenki cseszegetett a véznaságom miatt, aztán a pubertás meghozta a kényelmetlen pluszkilókat, amiktől nehezen ugyan, de megszabadultam.
2020. dec. 21. 19:07
Foglald el magad annyira, hogy ne tudj az evésre gondolni. Az evés egy szükséglet az életben maradáshoz. Semmi más. A rágcsikázásról meg le kell szokni. Valakinek mániája hogy mindig valamit rágcsál. Az éhségen kívüli evés mind pótcselekvés, unaloműzés, időkitöltés. Ne az étel irányítsa az életed, hanem te irányítod mikor mit eszel. Ha már rendszeresen sóvárogsz bizonyos ételek és nyilimnyalomok után, sajna az már függőség. És itt most nem arról beszélek hogy egy fárasztó nap után, éhgyomorra egy kiadós vacsorára gondolsz, hogy milyen jó lenne. Hanem amikor nem tudod megállni, hogy ne tolj be egy zacsi gumicukrot, egy kis keksz, meg pár kocka csoki.
Tényleg szerintem az a legjobb ha az ember csak akkor gondol az evésre, ha tényleg éhes. Most néha belefér ha megkínálják valamivel elfogadja, vagy néha rájön egy érzés, hogy enne egy zacskó chipset, de nem napi meg heti szinten.
2020. dec. 22. 16:18
17/21 A kérdező kommentje:
#16 Ezt konkrétan nekem mondod?
Nem, bocsi ha úgy hangzott
2020. dec. 22. 21:13
2020. dec. 25. 16:59
Nekem pedig összehasonlító élettan 2
2020. dec. 25. 20:31
Kapcsolódó kérdések: