Mitől vékonyak az emberek, akik azok, mi teszi őket azzá, úgy általában?
Nem esznek túl sokat. Nem nasiznak sokat. De fiatalon sok kaja mellett is lehetséges.
Vagy sok energiát használnak fel, sportolnak.
Én mindig is vékony voltam, normálisan eszem, de másokhoz képest nem sokat.
Én is vékony vagyok.
A csontozatom és a test felépítését is.Gyerekként és felnőtt nőként is.A cukros édes ételeket nem nagyon szeretem.
De észrevettem, hogy gyors az anyagcserém.Talán ezért nem hízik.
Hát, 25 éves korom előtt azt mondom, hogy genetika, gyors anyagcsere. Tök mindegy mennyit és mit zabáltam, mindig kifejezetten sovány, de legalább feszes voltam. 25 éves korom óta meg edzés és étrend tart egyben. Én is voltam magamhoz képes "elhízottabb" (egyáltalán nem voltam kövér így sem), amikor ülő munkám lett és nem mozogtam semmit, rendszeres sporttal pár hónap alatt visszaállt minden olyanra, mint előtte volt.
Egyébként én egészségesen táplálkozom, leginkább egészségügyi okok miatt (autoimmun problémámhoz kapcsolódó tüneteimet teljesen megszüntette az étrendem, így maradtam ennél), nem eszek húst, tejterméket meg gabonát, meg ilyen félkész vagy feldolgozott ételeket, csak zöldséget és gyümölcsöt, magvakat, ritkábban rizst. Ezekből jóval többet kell megenni ahhoz, hogy elérje az ember a szükséges kalóriát, és mivel nincsenek bennük "rejtett kalóriák", nem is lehet az, hogy keveset eszek és mégis sok kalória van benne mint pl. chipsben vagy egy gyorséttermes, olajos hamburgerben.
A legtöbb ismerősömnél is ezt látom, aki teljes értékű, főleg növényi alapú étrendre állt át, edzés meg koplalás nélkül ölvadnak le róla a kilók. Egyedül arra kell figyelni, hogy ne egyen az ember túl keveset.
ebben nagyon kozrejatszik a gentika is. nekem a nővérem (24) csont vekony, soha sem volt több mint 55kg (170cm magas) pedig naponta a duplajat megeszi mint amit en (hambi, pizza, vegtelen csoki, suti, stb). en viszont, 165cm vagyok es 70kg. edesseget minimalisan eszek, sportolok rendszeresen, es egeszsegesen etkezem.
o apamtol, en anyámtol orokoltem a genetikat. megesik.
persze ezt tudod azzal kontrolallni, hogy egeszsegesen etkezel, mertekkel eszel edesseget, es mellette sportolsz is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!