Az emberi természet része az, hogy belerúgnak azokba akik rossz passzban vannak idegileg?
Nem feltétlenül.
Attól függ, hogy hogyan viselkedik az, aki "rossz passzban van idegileg".
Ugyanis ha nem tudja magát fegyelmezni, akkor a környezetétől
a megfelelő reakciót kapja.
Ez oda-vissza működik.
1,2
Tehát lehetsz rossz passzban de viselkedj úgy mint aki jó passzban van és nem rúgnak akkor beléd?
az ember attól (is) ember, hogy nem projektálja a környezetére a nyomorát, és nem terhel senkit negatív energiákkal
mindenkinek vannak problémái az életben, de viselkedni tudni kell
mondok egy példát
bélának meghalt a tengerimalaca, kirúgták a munkahelyéről, és amúgy fáj a bal kislábujja is
béla elmegy a postára, hogy feladjon egy levelet, amihez 20 centis borítékra van szüksége, amit kér a postai alkalmazottól
az közli, hogy az kifogyott, de van 18, és 24 centis
béla ekkor kétféleképpen reagálhat
a) értem, de kár, akkor jó lesz a nagyobb méretű is, köszönöm
b) nincs? eddig volt!!! nincs önöknek raktárkészletük????????? van egyáltalán bárki önöknél, aki érti a munkáját????????????????????? tudja ki vagyok én?????????????????????????????
el lehet dönteni, hogy melyik verzió az emberibb, dacára, bélának sok problémája van.
Ha valaki folyamatosan panaszkodik, lelki szemetesládának használja a környezetét, az sokak szemében egyfajta gyengeség jele.
Ha simán csak "rossz passzban" van valaki, az önmagában persze nem kellene, hogy indok legyen a gonoszkodásra. Az már emberfüggő, hogy ki hogy reagál rá. Van, aki empatikus, és van aki nem annyira, mert pl. olyan környezetben nőtt fel, ahol a gyengeség bármi jele elfogadhatatlan volt, vagy annyira minden klappolt vele egész életében, hogy nem tudja elképzelni, milyen a padlón lenni.
Ha te csak a negatív példát tapasztalod, akkor
- nem megfelelő emberekkel vagy körülvéve, vagy
- túlzásba vitted a panaszkodás és/vagy vádaskodást, vagy
- csak a negatív reakciót veszed észre, vagy
- szereted sajnáltatni magad.
Az utóbbi kettő a depresszió egyik jele is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!