Bántó lenne számodra ,ha mindenhol letegeznének mert fiatalnak tűnsz?
Én 22 vagyok és kb 17-nek néznek az emberek és eléggé zavar, hogy sehol nem vesznek komolyan, azt hiszik még gyerek vagyok pedig nőiesen öltözködik csak az arcom olyan fiatalos.
Múltkor pl.a fogorvos is tegezett, meg más hivatalos helyen is volt már ilyen.
Én fiatalabbnak nézek ki kb. 10 évvel, és eszméletlenül zavart nagyon sokáig, hogy letegeztek szinte mindenhol. Most már csak azért nem, mert a 10 évvel fiatalabb kiadásomat sem tegeznék le. :)
De úgy voltam vele, miután megszoktam, hogy ez nem rosszindulat, hanem egyszerű tévedés az érzékcsalódás alapján. A nálam kevésbé időseket visszategeztem, másoknak pedig annyit mondtam, hogy "Önnek is uram" vagy "Önnek is hölgyem" - és sokan ebből kapcsoltak.
22 éves fiatal vagy, jó hogy letegeznek. Azt hittem, hogy legalább egy 50 éves sír ezen.
Örülj neki. Ma ez a divat a legtöbb helyen.
Dehogy bántó számomra. Én a bolhából nem szoktam elefántot csinálni, pedig 8 évvel vagyok idősebb tőled.
Telibeszarom. Ez az egész tegeződés-magázódás csak az alárendelt-fölérendelt viszonyt erősíti, köze nincs a tisztelethez. Csak egy újabb indok, hogy az emberek megsértődjenek a semmin.
Ha fiatalt magázol, azt hiszi hogy öregnek gondolod, megsértődik.
Ha öreget tegezel, akkor a falu véneinek ősi szabályzata szerint megsérted, mert magas kor = tisztelni kell (akkor is, ha komcsi besúgó volt egész életében).
Tegeződök mindenkivel.
Engem az zavar, mikor magáznak.
19L
Engem a kb. 16 éves pizzafutár fiú simán letegezett, pedig 42 vagyok.
Furcsálltam, de szóvá nem teszem, annyira azért nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!