Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bántó lenne számodra ,ha...

Bántó lenne számodra ,ha mindenhol letegeznének mert fiatalnak tűnsz?

Figyelt kérdés

Én 22 vagyok és kb 17-nek néznek az emberek és eléggé zavar, hogy sehol nem vesznek komolyan, azt hiszik még gyerek vagyok pedig nőiesen öltözködik csak az arcom olyan fiatalos.

Múltkor pl.a fogorvos is tegezett, meg más hivatalos helyen is volt már ilyen.

2020. dec. 16. 07:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%

Én fiatalabbnak nézek ki kb. 10 évvel, és eszméletlenül zavart nagyon sokáig, hogy letegeztek szinte mindenhol. Most már csak azért nem, mert a 10 évvel fiatalabb kiadásomat sem tegeznék le. :)

De úgy voltam vele, miután megszoktam, hogy ez nem rosszindulat, hanem egyszerű tévedés az érzékcsalódás alapján. A nálam kevésbé időseket visszategeztem, másoknak pedig annyit mondtam, hogy "Önnek is uram" vagy "Önnek is hölgyem" - és sokan ebből kapcsoltak.

2020. dec. 16. 08:17
 12/23 anonim ***** válasza:
78%

22 éves fiatal vagy, jó hogy letegeznek. Azt hittem, hogy legalább egy 50 éves sír ezen.

Örülj neki. Ma ez a divat a legtöbb helyen.

Dehogy bántó számomra. Én a bolhából nem szoktam elefántot csinálni, pedig 8 évvel vagyok idősebb tőled.

2020. dec. 16. 08:23
 13/23 anonim ***** válasza:
71%

Telibeszarom. Ez az egész tegeződés-magázódás csak az alárendelt-fölérendelt viszonyt erősíti, köze nincs a tisztelethez. Csak egy újabb indok, hogy az emberek megsértődjenek a semmin.

Ha fiatalt magázol, azt hiszi hogy öregnek gondolod, megsértődik.

Ha öreget tegezel, akkor a falu véneinek ősi szabályzata szerint megsérted, mert magas kor = tisztelni kell (akkor is, ha komcsi besúgó volt egész életében).

Tegeződök mindenkivel.

2020. dec. 16. 08:28
 14/23 anonim ***** válasza:
91%

Engem az zavar, mikor magáznak.

19L

2020. dec. 16. 08:33
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Engem a kb. 16 éves pizzafutár fiú simán letegezett, pedig 42 vagyok.

Furcsálltam, de szóvá nem teszem, annyira azért nem érdekel.

2020. dec. 16. 08:40
 16/23 anonim ***** válasza:
96%
Egyáltalán nem bántó. Sőt. Én úgy vettem észre, hogy ilyenkor általában kedvesebbek.
2020. dec. 16. 08:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavar, kifejezetten élvezem, ha fiatalabbnak néznek. Jövőre leszek 30, de utóbbi 1-2 évben még mindig előfordult többször, hogy ha vettem egy üveg bort a bevásárlásnál, elkérték a személyimet. :D Viszont az nem tetszett, mikor tavasszal a Borároson a Sparban a tahó vénember biztonsági őr simán letegezett engem meg a sorban előttem álló 40 körüli hölgyet, mert nagyon kötekedhetnékje támadt a vevőkkel a szerencsétlennek. Tudtommal azóta már nincs ott, több panasz is volt rá, ahogy olvastam. De alapjáraton szeretem, ha tegeznek.
2020. dec. 16. 09:00
 18/23 anonim ***** válasza:
88%
22 vagy, ezért tegeznek. Mi a fenének várná vagy akarná bárki hogy magázzák? Kinek van szuksege extra kacifántokra? Ugh. Mintha ezzel akarnád kicsikarni a tiszteletet. Én egyetemi tanárként is tegeződök a diákokkal.
2020. dec. 16. 09:50
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én jóval fiatalabbnak nézek ki a koromnál és sose zavart, nem szeretem a magázást alapból.
2020. dec. 16. 10:34
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Vannak esetek, amikor meghökkenek, mert 7-10 évet lazán letagadhatnék az életkoromból és olyan emberek "lesziáznak", akik különösebb "centizés" nélkül is az unokáim lehetnének. Van, amikor ledermedek egy pillanatra, - bántani viszont nem bánt.
2020. dec. 16. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!