Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mégis mi baja nevelőapámnak,...

Mégis mi baja nevelőapámnak, hogy mondhat egy ilyen dologra nemet?

Figyelt kérdés

Szüleimmel ( anyámmal és nevelőapámmal ) élek egy kis faluban és szerettem volna a nyáron felújíttatni, kicserélni a házon a saját költségemre az ajtókat ablakokat mert még a 80-as évekbeliek és a hőszigetelésük már nagyon gyenge. Erre megkaptam az hogy ez az ő háza és ne akarjak én itt rendezkedni. Magyarul visszautasította. A tetőszerkezetet is fel kellene újítani nagyon de mikor mondom hogy gyűjtsünk rá és én is beszállok az anyagiakba akkor is kapok hideget meleget mert hogy nem úgy meg az ahogy én elképzelem.

67 éves. Mégis mi baja lehet, vajon velem van valami baja, vagy mentálisan van baja?

2020. dec. 15. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Ha az ö háza, akkor ne akarj ott intézkedni, építkezni, ez nem a te dolgod!

Te sem örülnél, ha a te dolgaidat elkezdené kicserélni, javítani, ahogy neki tetszik!

2020. dec. 15. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez bizony így van. Ha az ő háza, akkor te nem tudsz rendezkedni. De valójában az ő háza?
2020. dec. 15. 18:55
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 Az azért alap lett volna hogy ő választott volna ki mindent ( ajtók ablakok ) és az ő igényei szerint lett volna minden én viszont intéztem volna minden mást.

#2 Tudtommal az övé. Csak annyit tudok amiket mesélt kisgyerekként mikor összejött anyukámmal. Hogy ő és a jó ismerősei "haverjai" húzták fel még a 80-as évek végén.

2020. dec. 15. 19:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 - lehet úgy van vele, hogy akkor igényt vagy akármilyen jogot formálhatnál később a házra, vagy egy részére. Vagy egyszerűen ennyi idősen már megfelel neki az, ami van, egy ilyen felújítás azért nagy meló, nagy rendetlenség, hosszabb idő.

Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, talán édesanyád felől kéne megközelíteni a dolgot, őt próbálod meg támogatni azzal a céllal, hogy fordítsák felújításra. Bár nyilván így már levágós. Ugye most több százezer Forintról beszélünk, én se egészen értem, miért akarsz ennyit beleölni, ha a kecó az övé.

2020. dec. 15. 19:07
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 Ő apám helyett apám volt néhány tinikori vitától eltekintve mindig jó viszonyban voltunk. Azt gondoltam ha már befogadott és felnevelt és még most huszon évesen is itt élek velük, legelább ennyivel segítek rajtuk és magamon is. Az meg eszembe se jutott hogy hasznot húzzak később rajta, a haszon már az lenne maga ha kevesebb téli tüzelő kellene és kisebb lenne a fűtési számla.
2020. dec. 15. 19:16
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Fektesd be, majd ujitsd fel a saját házad, ha lesz. Te sem vagy már tini, inkább a saját fészked kellene már építeni.
2020. dec. 15. 19:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az idősebb emberekkel néha nem könnyű, ellenállnak a változásnak. Nem mindig racionális indokokkal.
2020. dec. 15. 19:24
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

Lehet, hogy sértő neki ez, olyan, mintha jótékonykodnál vele.

Ülj le vele, meséld el, hogy köszönöd szépen, hogy ott lakhatsz még mindig, és kínos neked, hogy felnőtt emberként nem fizetsz a szobáért, nem adsz a rezsibe, ezért szeretnéd legalább az ablakokat kicseréltetni.

2020. dec. 15. 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha megakarod tartani a jó viszonyt ne erőltesd a dolgot!Főleg hogy nem ésesapád!Neki elégé megalázó ez a helyzet szerintem,enged el a dolgot.Én sem őrülnék neki meg a saját apám sem engedte nekem,pedig édesapám volt!
2020. dec. 16. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!