Mégis mi baja nevelőapámnak, hogy mondhat egy ilyen dologra nemet?
Szüleimmel ( anyámmal és nevelőapámmal ) élek egy kis faluban és szerettem volna a nyáron felújíttatni, kicserélni a házon a saját költségemre az ajtókat ablakokat mert még a 80-as évekbeliek és a hőszigetelésük már nagyon gyenge. Erre megkaptam az hogy ez az ő háza és ne akarjak én itt rendezkedni. Magyarul visszautasította. A tetőszerkezetet is fel kellene újítani nagyon de mikor mondom hogy gyűjtsünk rá és én is beszállok az anyagiakba akkor is kapok hideget meleget mert hogy nem úgy meg az ahogy én elképzelem.
67 éves. Mégis mi baja lehet, vajon velem van valami baja, vagy mentálisan van baja?
Ha az ö háza, akkor ne akarj ott intézkedni, építkezni, ez nem a te dolgod!
Te sem örülnél, ha a te dolgaidat elkezdené kicserélni, javítani, ahogy neki tetszik!
#1 Az azért alap lett volna hogy ő választott volna ki mindent ( ajtók ablakok ) és az ő igényei szerint lett volna minden én viszont intéztem volna minden mást.
#2 Tudtommal az övé. Csak annyit tudok amiket mesélt kisgyerekként mikor összejött anyukámmal. Hogy ő és a jó ismerősei "haverjai" húzták fel még a 80-as évek végén.
#3 - lehet úgy van vele, hogy akkor igényt vagy akármilyen jogot formálhatnál később a házra, vagy egy részére. Vagy egyszerűen ennyi idősen már megfelel neki az, ami van, egy ilyen felújítás azért nagy meló, nagy rendetlenség, hosszabb idő.
Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, talán édesanyád felől kéne megközelíteni a dolgot, őt próbálod meg támogatni azzal a céllal, hogy fordítsák felújításra. Bár nyilván így már levágós. Ugye most több százezer Forintról beszélünk, én se egészen értem, miért akarsz ennyit beleölni, ha a kecó az övé.
Lehet, hogy sértő neki ez, olyan, mintha jótékonykodnál vele.
Ülj le vele, meséld el, hogy köszönöd szépen, hogy ott lakhatsz még mindig, és kínos neked, hogy felnőtt emberként nem fizetsz a szobáért, nem adsz a rezsibe, ezért szeretnéd legalább az ablakokat kicseréltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!