Amikor meglátom volt nevelőapám, szinte alig bírom visszafogni magam. Mit tegyek? (Többi lent)
Benned - indokoltan - hatalmas düh tombol. Rejtély, miért nem apádhoz kerültél az alkoholista anyád helyett. Szerintem te anyádra - is - haragszol, és mivel vele már nem tudod ezt rendezni, a feszültséget nem tudod hova vezetni. Amikor ezt a fazont látod, tkp. azért vagy feszült, mert beleéled magad abba a helyzetbe, és egyrészt félted anyádat, nagyobbrészt haragszol rá, hogy nem mentetek el onnan azonnal.
Ez a düh jelzi, hogy még terápiára kell járnod.
Nem tudom így hirtelen, melyik kommentelőnek:
Jézusom... Te kebledre ölelnéd azt aki megvert téged és az anyádat, vagy mi alapján gondolod, hogy agresszív a kérdező? Mármint igen, az, vele szemben, de teljesen indokoltan. -.-'
Kérdező!
Mivel sajnos nem verheted meg - legalábbis fényes nappal -, mert azt te szívnád meg, így csak annyit tudsz tenni, hogy legyűröd magadban az érzést, és évek múlva, vagy amennyi szükséges, utálni fogod, de nem fog el egész testedben feszültség, hogy mindjárt odamész. Sajnos ezt fel kell dolgozni, és mindenkinél más, mennyi idő. :/
Őszintén sajnálom ami veled történt, de ezzel sokra nem mész. Én 6 éves voltam, szinte minden mondatodban a saját életemet olvastam vissza, csak én már 40 leszek. Elbszott egy trauma ez, mai napig feljönnek az emlékek, pedig már hány év eltelt, ez nem kiheverhető. Viszont én láttam (látom) a saját nevelőapámat megöregedni, megtörni, nap mint nap sírni, félni az elmúlástól, lerokkanni és legyengülni, és ha akarom, még most is láthatom, még élnek mindketten (édesanyámmal), aki szintén nem tudott mellőle lépni, amikor pedig kellett volna.
Nem érzek bosszúvágyat, ez már nem az a kategória, amiben nekem kell eljárnom. Nem vagyok nagy Istenhívő, de akármikor ránézek nevelőapámra, szinte követelem, hogy létezzen, és tegye helyre a bennem tomboló igazságtalanságot és fájdalmat.
Neked mi mást is mondhatnék, fiatal vagy és maradandóan sérült a lelked, és azáltal sem fog helyrejönni, ha később akár tettlegességig eljutva is bosszút állsz. Nem ez lesz a módja, ezt mára már tudom. Kitartás, több tapasztalat áll mögötted ma, mint ami sokaknak egész életükbe nem jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!