Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi lúzer a mai...

Miért van ennyi lúzer a mai világban?

Figyelt kérdés

2020. dec. 15. 10:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is ennyi volt, csak most az internet segítségével ezt világgá kürtölhetik és mások is tudomást szereznek róluk.
2020. dec. 15. 11:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, régen mennyi volt, de a mai világban nagy hiány van az akaraterőből.

A legtöbb ember a minimumot teljesíti, hogy a kényelemnek élhessen. Sajnos ez az igazság, én is évekig ezt az életet éltem.

Nincsenek hosszú távú terveik, így dobálja őket az élet. A fogyasztással igyekeznek kompenzálni, de az csak pillanatnyi örömöket adhat.

2020. dec. 15. 12:53
 13/20 anonim ***** válasza:
Az a fura, hogy renegeteg ilyen mentálhigiénés szakember, life-, meg egyéb coach van, nem beszélve a pszichológusokról, és mégis itt tart ez a társadalom. Valami nagyon nem jó a matekban...
2020. dec. 15. 18:44
 14/20 anonim ***** válasza:

#14 "egyéb coachként" megszólítva érzem magam :)

Azt vettem észre, eleve azok fordulnak hozzám/hozzánk, akik valamilyen szinten maguk is változtatni akarnak az életükön.

Ez jó, mert lehet velük dolgozni, eredményeket, változást elérni.

Viszont sokan vannak - itt a GYK-n is - , akik mondvacsinált okok miatt lemondanak az életükről, és mereven elzárkóznak attól, hogy valaha segítséget kérjenek bárkitől, "mert ők nem gyengék".

2020. dec. 15. 18:47
 15/20 anonim ***** válasza:
#15: Te nem coach vagy, hanem cockroach. Az igazi segítő nem próbálja meg beadni valakinek, hogy lúzer és gyenge.
2020. dec. 15. 18:49
 16/20 anonim ***** válasza:

#15 és folytatva...

Azért van ennyi mentálhigiénés szakember, mert termelődött rá egy igény az elmúlt évtizedekben.

Az emberek egy része már mer változtatni az életén, nem törődik bele abba a sorsba, amibe beleszületett, vagy nem feltétlenül akar egyedül megbírkózni azokkal a körülményekkel, amelyekbe került.

Individuálisabb lett a társadalom, és elfogadottabb az egyéni útkeresés.

2020. dec. 15. 18:49
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Mit értettél félre?
2020. dec. 15. 18:50
 18/20 anonim ***** válasza:

#18: Semmit.

"...és mereven elzárkóznak attól, hogy valaha segítséget kérjenek bárkitől, "mert ők nem gyengék"."

Ez olyan, mintha azt mondtad volna róluk, hogy de, igenis gyengék. Nem vall valami segítő szándékra.

2020. dec. 15. 18:52
 19/20 anonim ***** válasza:

#19 Sejtettem, hogy itt van a kutya elásva.

Nem, idéztem. Ők tartják magukat gyengének, illetve attól tartanak, hogy a társadalom rájuk süti ezt a bélyeget. És ezért nem mernek lépni.

2020. dec. 15. 18:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy több van. Lehet csak többel találkozol. Jobban eltudnak érni ezek.
2020. dec. 21. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!