Nem tudom, régen mennyi volt, de a mai világban nagy hiány van az akaraterőből.
A legtöbb ember a minimumot teljesíti, hogy a kényelemnek élhessen. Sajnos ez az igazság, én is évekig ezt az életet éltem.
Nincsenek hosszú távú terveik, így dobálja őket az élet. A fogyasztással igyekeznek kompenzálni, de az csak pillanatnyi örömöket adhat.
#14 "egyéb coachként" megszólítva érzem magam :)
Azt vettem észre, eleve azok fordulnak hozzám/hozzánk, akik valamilyen szinten maguk is változtatni akarnak az életükön.
Ez jó, mert lehet velük dolgozni, eredményeket, változást elérni.
Viszont sokan vannak - itt a GYK-n is - , akik mondvacsinált okok miatt lemondanak az életükről, és mereven elzárkóznak attól, hogy valaha segítséget kérjenek bárkitől, "mert ők nem gyengék".
#15 és folytatva...
Azért van ennyi mentálhigiénés szakember, mert termelődött rá egy igény az elmúlt évtizedekben.
Az emberek egy része már mer változtatni az életén, nem törődik bele abba a sorsba, amibe beleszületett, vagy nem feltétlenül akar egyedül megbírkózni azokkal a körülményekkel, amelyekbe került.
Individuálisabb lett a társadalom, és elfogadottabb az egyéni útkeresés.
#18: Semmit.
"...és mereven elzárkóznak attól, hogy valaha segítséget kérjenek bárkitől, "mert ők nem gyengék"."
Ez olyan, mintha azt mondtad volna róluk, hogy de, igenis gyengék. Nem vall valami segítő szándékra.
#19 Sejtettem, hogy itt van a kutya elásva.
Nem, idéztem. Ők tartják magukat gyengének, illetve attól tartanak, hogy a társadalom rájuk süti ezt a bélyeget. És ezért nem mernek lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!