Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az élet célja, értelme ?...

Mi az élet célja, értelme ? Mivégre vagyunk a Földgolyón? Lehúzunk itt 70-80 évet, majd elvisz minket a Kaszás. És mindent elveszítünk.

Figyelt kérdés

2020. dec. 12. 17:25
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Egyébként még a pénz mellett fontosnak tartom az emberi kapcsolatokat is, a kapcsolati tőkét, ami szintén segíti az előrejutást az életben. Fontos a hobbi is, meg az önkiteljesedés, de ezeknek KÖZÖS FELTÉTELE A PÉNZ !!!!!
2020. dec. 12. 18:32
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Miért esik nehezedre elfogadni, hogy valaki mást írt, mint te?
2020. dec. 12. 18:33
 23/44 A kérdező kommentje:
Bunkó volt a stílusom, ez tény. Bunkó vagyok, igen. De a pénz akkor is az egyik legelemibb szükséglet. Pénz nélkül nem lehet létezni és mondom, NEM A LUXUSRÓL BESZÉLEK, hanem hogy tudj venni belőle pl ételt magadnak vagy neadjisten az életben elutazhass valahova.
2020. dec. 12. 18:35
 24/44 Panki Jr. ***** válasza:
82%

De látod nem az emberek fontosak hanem a kapcsolati tőke, mert az emberekre is úgy tekintesz hogy "hány forinthoz fog tudni hozzájuttatni?". Nézz magadba és gondolkodj el az értékrendeden mert nagyon fejjel lefelé van.

És igen kell a pénz az élethez, de ameddig így gondolkodsz téged kerülni fog.

2020. dec. 12. 18:36
 25/44 A kérdező kommentje:
Elfogadok más véleményt is, nyugodtan írjatok még, nektek mi a fontos. :)
2020. dec. 12. 18:38
 26/44 anonim ***** válasza:
72%
Akkor az évezredek óta eldugott szigeteken,esőerdőkben a civilizációtol távol élő emberek nyilván nem is léteznek ,csupán anomáliák.Ott mikor előadnád ezt a pénz-pénz dumát szerintem megfordulna a fejükben hogy : "kiezte?" És hidd el ott is élnek boldog emberek.
2020. dec. 12. 18:41
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem tagadta, hogy a pénz fontos az élethez, viszont (!) a többség nem ezt tekinti az élete értelmének, vagyis amiért szeret élni.

Én azért élek, mert szeretem az engem körülvevő embereket (párom, családom, barátaim, stb) és a velük töltött idő is értelmet ad az életemnek.

Emellett nagy szenvedélyem még az utazás (ami kifejezetten olcsó, ha tudod, hogy kell), hogy a lehető legtöbb új helyek és kultúrát megismerjem és a lehető legtöbb új kalandban legyen részem.

Ezek egészülnek ki azzal, hogy sikeres legyek a munkámban (amit szeretek) és a hobbijaimban, mert a puszta űzésük boldoggá tesz.

2020. dec. 12. 18:42
 28/44 A kérdező kommentje:
31: Akkor menj vissza az őskorba, ott voltak ilyen viszonyok, jó utat :) Én beérem ezzel a civilizációval is ! Na puszi :)
2020. dec. 12. 18:43
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
Aha, szóval csak ezért írtad ki a kérdést, hogy mindenkit oltogathass. Hát bocs, de jelentve. Na puszi! 😊
2020. dec. 12. 18:46
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezekhez kell pénz. Na és? Megkerestem, ráadásul egy olyan munkával, amit imádok. Számomra ez egy win-win szituáció. Szívesen veszek ajándékot a barátaimnak, ahogy ők is nekem. Ismételten: senki nem tagadta a pénz fontosságát, de a többség nem ebben látja az élete lényegét, inkább csak eszközként kezeli.

Egyébként te írtad, hogy írjuk le, hogy számunka mi a fontos. Leírtam és belém kötsz. Zseniális.

2020. dec. 12. 18:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!