Mi a véleményed egy olyan emberről, aki elítéli ahogy a romákkal bánnak, és szerinte gyökeres változtatás kell?
Olyan általánosba jártam, ahol az emberek fele roma volt, a másik meg nem. A suli a környező falvakból gyűjtötte össze a gyerekeket meg az adott városrészből.
Nos, teljesen ugyanúgy voltak kezelve. De, biztos nálam van a hiba...
Aztán elmentem egy gimibe, ahol szinte csak magyarok voltak. Minden apróságért repültek a beírások, bőrszíntől függetlenül. Közben, a volt sulimből a haverok ajtókat dobtak ki a középiskolájukból és hasonló dolgok. Nem rúgták ki őket... De, biztos ezzel kapcsolatban is velem van a probléma.
8: Ha előítéleteim lennének, akkor egyáltalán nem lennének roma barátaim.
Az nem előítélet és nem véletlen, hogy a bűnözés nagyobb arányú a romáknál.
Jaj, hagyjuk már ezt a nem kap munkát meg az iskolában megkülönböztetik!
Gárdonyi 1899-ben írta az Egri csillagokat, volt benne egy Sárközi nevű cigány, érdemes megnéznmi, az író is milyen jegyekkel ruházta fel akkor és ültette bele a 16. századba (mert nyilván akkor is ilyesmi volt).
Rendelkezett az összes tipikus cigány jegyekkel, bandázik, de amúgy gyáva, rafkós, lusta, nem szeret dolgozni, a nyerészkedést nézi mindig, stb
Bár mégis egy szerethető figurát csinált belőle, az "előítéletek" ellenére.
Szóval ez nem újkeletű dolog, így van és ilyenek évszázadok óta, erre a népcsoportra egyszerűen ez a jellemző!
Nehèz...
Èn mint Roma megtapasztalom milyen èrzès ha lenèznek, elõitèlkeznek. Sokan az a baj hogy egy kalap alá vesznek mindenkit, megèrtem,mert sok az olyan közöttünk akik tènyleg megèrdemlik hogy lenèzèk vagy hogy úgy nèzzenek rájuk. De mi van az olyanokkal akik tisztessègesek? Mindenfèle nèpben van ilyen is olyan is. Olvastam az elözõ válaszolónak azt a kommentjèt miszerint senki sem akar Romák közelèben èlni... Nos sajnos ez igaz, mikor mi költöztünk s anyukám ment megnèzni a házat egy nem Roma öreg nèni odament ès mondta hogy remèli nem cigányok jönnek ide lakni. Most hála az Istenek nem èrzem ár olyab nagy menyisègben azt az èrzèst hogy èn most Roma vagyok, nekem csak magyar barátaim vannak,tenni kellet èrte hogy normálisnak ès becsületesnek nèzzenek de megèrte.
Kellene változás mindkèt oldal felõl, megvan a rasszizmus szinte mindenhol, de lehet ellene tenni èn úgy gondolom. Nem szabad elítèlni senkit sem.
15/L
18-as vagyok
26nak válaszolok.
Butaság, igaz nincsenek (sajnos) nyilvános statisztikák, de nézzetek rá sok bűnügyi műsorra (riasztás pl) vagy beszéljetek börtönőrökkel, ők megtudják mondani mennyi roma van bent.
Azt, hogy költözzön be hozzájuk 2 hétre a putriba, és utána beszéljünk.
Egyébként én is elítélem ahogy velünk bánnak, hogy folyamatosan parasztoznak, hogy beszólogatnak a magyar gyerekeknek a buszon, hogy órán nem lehet haladni miattuk mert a deviáns viselkedésükkel zavarják az órát... az is zavar,hogy büdösek, hogy mindent ingyen kapnak és megélnek úgy is, hogy nem dolgoznak míg az átlag magyar 2 keresettel is nehezen boldogul..az is zavar, hogy a cigi meg a kóla előrébbvaló mint hogy a gyereknek legyen normális holmija vagy le legyen vágva a körme ésheti 1szer kimosva a haja.
Tessenek tanulni, dolgozni es rendesen viselkedni, addig nem lehet egyenjogúságrol beszelni.
Erdekes a legjobb baratnom cigány, férjnel van, 2 gyerek, dolgozik, szepen élnek, a kutyát nem érdekli hogy cigány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!