Magyarok miért fosztják ki svédasztalokat?
Állítólag ez kifejezetten magyar vendégekre jellemző repterek lounge-jaiban, ahonnan italokat, csomagolt ételeket lopnak, mindent visznek ami mozdítható. A Liszt Ferenc reptéren a Mastercard lounge ez miatt változtatta meg a menüt, majonézes meg hasonló krémes salátákra stb. hogy ne lehessen csak úgy kivinni.
Mi az oka hogy magyarok éhes állatokká válnak ha svédasztalt találnak, míg más országok állampolgárai annyit esznek csak amennyire éppen szükségük van.
Miért pont "a magyarok"...??? Nagyon durva általánosítás, ráadásul lejön, hogy még életedben nem sok helyen járhattál...
Akkor nem jártál még orosz turisták között.... :-DDDDD
Pontosan, ez nem csak ránk jellemző. Leginkább az oroszokról mondják ezt, hallottam egy olyan véleményt szállodai dolgozókról, hogy ha csak orosz vendégek lennének, nem érné meg az all inclusive ellátás a szállodának.
Valahol szerintem ezek a népek így szocializálódtak, zsákmányolni akarnak mindent, még azt is, amire nincs szükségük. A nagymamám hűtőszekrényébe belenéznék, tuti lenne benne 40 kg fagyasztott hús, de valahol megértem, mert ő ismerte azt az időt is, amikor nélkülözni kellett, és nem tudták, lesz-e mit enni másnap.
Ha pedig valaki jómódban él - mint jellemzően tőlünk nyugatabbra -, akkor nincs meg benne annyira ez az ösztön. Én amikor először találkoztam az all inclusive kajálással, vagy nevezzük svédasztalnak, szintén nem tudtam helyén kezelni, a bőség zavara miatt ettem mindent, be is zabáltam mint egy disznó. Aztán 2-3 nap elteltével rájöttem, hogy nem jó ez, elkezdtem normálisan, átgondoltabban enni. Szóval szokás kérdése is.
Szerintem ez alapvetően a pénztelenségre, szegénységre vezethető vissza. Nyilván ez itt relatív, mert mondhatnánk, hogy "akinek van pénze nyaralásra". De míg egy nyugati embernek az ilyesmi "aprópénz" addig átlag magyar egész évben arra az 1 alkalomra spórol.
Plusz magamon is észrevettem, hogy amíg "csóró egyetemisták" voltunk, mindennek az árát néztem. Ha elmentünk ebédelni, akkor az utolsó rizsszemet is megettük mert "ki van fizetve". Plusz ezek mellé jön az ételt nem hagyunk ott "nevelés".
Csúnya szóval élve ez a kicsinyes proliság, hogy az "aprópénzen" próbálsz meg spórolni. Mai napig van ilyen ismerősöm, aki a sarki kínaiba jár kajálni mert ott 600 Forint a menü és hatalmas adag.
Én mióta relatív normális fizetésem van és "jut is marad is" alapon költök, azóta van az, hogy ha valami túl sok nem eszem meg, vagy nem tömöm tele magam ha már nem esik jól, stb. Vagy a menü mellé veszek egy kólát is és ott fogyasztom el, nem megyek külön boltba azért hogy 100 Ft-ot spóroljak.
Nem feltétlen igaz. Voltam én már 4 és 5 csillagos szállodákban, a német nyugdíjasok, az orosz fiatal párok, és a kínai turisták "nálunk" rosszabbak.
De komolyan.
Még jó, hogy odaírtad, hogy "állítólag".
Válts ismeretségi kört, vagy hírforrást!
Nagyon kevés a hely a világban, ahol még nem jártam (munkám miatt), de ezt nem tapasztaltam a magyarokra kihegyezve.
Sőt, a cégemnél is rendszeresek a svédasztalos összejövetelek és ott sem.
Persze nyilván nem hasonló körökben mozgunk.
A bugris tahó a világon mindenütt bugris tahó, akármilyen náció, a többi meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!