Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valakinek nem tetszik egy...

Ha valakinek nem tetszik egy dolog, amit csináltam, és rákérdezek mi a baj, de emiatt furán néz rám, azt mért csinálja?

Figyelt kérdés
Jóban vagyunk, nagyon ritkán van köztünk konfliktus. Viszont ha van (több év alatt eddig kétszer volt), az így néz ki: csinálok valamit, ami neki nem tetszik, látom hogy zavarja, ideges lesz, és teljesen másképp beszél velem, megkérdezem mi baja, és szó szerint engem akar hülyének beállítani, mert azt mondja neki semmi baja nincs, és úgy néz rám, mintha én akarnék feszültséget generálni. Ezt mért csinálja?
2020. dec. 4. 07:21
 1/4 A kérdező kommentje:
Ha esetleg elmondom neki, hogy mi az, ami miatt szerintem ideges rám, akkor még jobban hülyének állít be, azt mondja ez egyáltalán nincs így (pedig így van, ismerem annyira, hogy tudom mi az ami zavarja, csak valamiért nem akarja kimondani és inkább engem állít be úgy mintha hülye lennék kb)
2020. dec. 4. 07:23
 2/4 anonim ***** válasza:
41%
Üdvözlöm a főnököd.
2020. dec. 4. 07:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Nő a főnököd?
2020. dec. 4. 08:05
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

Mert a kérdéssel és a megmagyarázással is fölérendelt helyzetbe kívánsz kerülni vele szemben az adott pillanatban. Ha már annyira ismeritek egymást, hogy tudod, hogy problémája van, és mi az, ne kérdezd föl, fölösleges. Egyszerűen csináld úgy, hogy neki is megfeleljen, és szent a béke. Ez fokozottan érvényes főnök-beosztott viszonyban, ha már az elején ezt felvetették, de az emberi kapcsolatokban is.

Tipikus jellemhiba ez a fölösleges kérdezz-felelek, "mi a baj / semmi" civódás, aztán ugyanúgy hagyni mindent, ahogy volt, a nyilvánvaló problémával együtt.

2020. dec. 4. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!