Hol lököttebbek, ha úgy tetszik hülyébbek az emberek? Főváros v. vidék?
Nézd,vidéken születtem,vidéken tanultam és mérföldekkel választékosabb a szókincsem,sőt,bátran állíthatom,hogy több a tudásom mint jópár fővárosi honfitársamnak. Itt olyan borzasztó buta,egyszerű emberekbe futok bele,mint a faék.
Az,hogy egy értelmes,egész mondatot nem tud elmondani/leírni. Beszéd közben az izé,ööö és stb...értelmetlen kötőszóként használt "szavakkal" szarja tele a mondatot,mert képtelen kifejezni magát,számomra agyrém. A másik,hogy egy alap,normális gondolatmenete nincs,mert egyszerűen azzal a 6 agysejttel ez lehetetlen.
Amit én vidéken alap tanterv keretein belül kaptam,mint kiderült,itt emelt szint. Sőt..Teljes anatómia itt emelt szintben sincs.
De ne csak az iskolákat,tanterveket nézzük. Könyörgöm,a gyerek a tanult szüleitől hallja azt,hogy a csirkét nylonzacskó borítja?! A vidéki tudja,hogy toll 😂 Sírtam,amikor meghallottam a "mi borítja a csirke testét"kérdésre a "nylonzacskóóó" választ. 😂😂Ez ugye nem iskolában tanult anyag,ez a gyakorlati életben "tanult"dolog. Ha anya és apa ennyire tájékozatlan,akkor mese vagy ismeretterjesztő sorozat. Vagy bármi 😂 csak ne a sötétség tovább adása. És sok mindent sorolhatnék még,amibe az elmúlt 7 év során belefutottam. Az elején betudtam a véletlennek,de ennyi véletlen nincs.
#3-as, akkor beszeljunk most a szinten videken, de letminimum alatt elo emberekrol, akik kb. egy putriban laknak, de meg is szaporodnak. A gyerekeik nem jarnak iskolaba, nem tanuljak meg irni/olvasni, internethez sincsen sokszor hozzaferesuk a kis eldugott falujukban es Budapesthez kepest legalabb 50 evvel el vannak maradva. Az ilyen kozegbol majd biztosan intelligens emberek fognak kikerulni...
Videk alatt most ne egy Debrecenre, Gyorre, Veszpremre es azoknak a kornyekere gondolj, hanem a sokkal elmaradottabb falvakra, akikbol rengeteg van.
Folytatom. Tudod mi volt még? Munka..Iskola mellett jártam dolgozni. És nem,nem 1960-ról beszélünk 😁
Általános suli mellett ugye nem dolgozik az ember,de az utána következő 7 évben végig. Segítenem kellett,mert anyu egyedül maradt velünk. És így is tanultam,pedig sem internetünk nem volt,a pénz sem vetett fel minket.
Én úgy értelmezem a kérdést, hogy itt valójában nem az oktatás színvonaláról van szó, sem pedig az életkörülményekről, hanem az elvontabb értelméről a lökött vagy hülye kifejezésnek. Ezekből pedig magasan a fővárosban van a legtöbb, számszerűen is, arányában meg pláne.
Éltem itt is ott is, ez a tapasztalatom...
Segítek 😊
Ahogy írtam is,vidéki származású vagyok. A mi kicsi városunkba sokszor jöttek le Bp.-i emberek. A minimum elvárásuk az volt,hogy mindenki térdre essen előttük,mert ők különbek,ők fővárosiak. Na ezt mi nem szeretjük. Mindenki ugyanolyan csupasz p.csával születik és ugyanúgy megy a sírba. Pont letojnánk,ki honnan jött,ha az említettek nem fitoktatnák felsőbbrendűségüket oly sokszor. Elég csak youtubeon Bp.-i autósok videókat nézni,kb. minden videó alatt van egy "biztos vidéki paraszt" komment . Aham...a busz előtt fékezgető(inkább akadályozó) autós is Bp.-i. Szóval itt ennyi a gond szerintem. Lemegy a Bp.-i vidékre,büdös parasztozik,de ha kaját kap majd beleöglik úgy zabálja,akkor nem paraszt a paraszt? 😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!