Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az miért annyira tragédia...

Az miért annyira tragédia hogy én nem akarok megölni egy disznót?

Figyelt kérdés
Szokott disznó vágás lenni rokonoknál meg itt ott mert vidékiek vagyunk. Sajnos mindig mennem kell. Állandóan ki vagyok cikizve, mert én még sose öltem meg a disznót. Mert sajnálom bántani. Meg nézni is sajnálom hogy megölik. Mindig megkapom hogy így nem lesz belőlem ember meg hogy ne legyek ennyire puhány. Meg hogy egyáltalán szeretem e én a nőket mert olyan vagyok mint egy homi. ( Még nem volt csajom) sajnos ezeken muszáj részt venni. Számomra ez az egész undorító bár a húst megeszem de én inkább venném meg a boltban. Ez olyan rossz nekem.

2020. nov. 30. 18:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Szúrják ?

Mert azt én se tenném soha...hiába vagyok falusi, a kábító talán "humánusabb" azzal se menne ?

Cibálni se szeretem az állatot ha szállításra kerül a sor, inkább lassabban kiterelgetem, elég magas hangon tudnak visítani.

De ha ezek se mennek akkor sincs semmi baj, alapból a rokonaid ilyenek sajnos, egyébként kedvesek a falusi emberek ne általánosítsunk légyszíves (korábbi kommentekre célzok: nagykutya stb).

Egyébként hány éves vagy ?

2020. nov. 30. 22:00
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

Egyreszt, ma mar nem nagyon szurjak a disznot, meg falun sem, csak ha mar lesokkoltak, meglottek esetleg.

Masreszt, falusi ember vagyok, nyugodtan falusi suttyozhatok, mert nagyreszunk tenyleg az. :)

Aki nem vesz reszt a leolesben az pu*ci, nem ferfi. Komolyan ez az egyetlen ertek falun amit atlehet adni a kovetkezo generacionak? Ne már.

Harmadreszt, igen, ha mas öli meg, megeszem. Nem vagyok kepmutato azzal, hogy nem olok a sajat ket kezemmel. Nem is fogok soha. Se disznot, se csirkét, se barmi egyebet. Nem nezem vegig ahogy elvagjak a csirke nyakat, ahogy szoritjak mig vergodik, kiszall belole az elet, kozben meg omlik a ver. Vagy ahogy regen (sose neztem, sose ettem abbol amit kessel szurtak meg) kihuztak a disznot hatan, reszegen, negy labanal, fulenel farkanak fogva, majd tobbszor is nyakon szurtak. De megeszem, mert szeretem. Nirmalis helyeken ez ma mar nehany masodperc, es vege a szenvedesnem. Ha senki nem lenne aki megcsinalna (nem mintha erre mar nem gepeket alkalmaznanak az iparban), akkor nem ennek hust. Ilyen marha egyszeru. Akkor ennek minden mast, de hust nem. Szoval puszika. ;)

2020. nov. 30. 22:34
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
Szúrni már nem is szabad EU-s szabályok szerint. Nálunk is hagyomány a rokonságban, de én és a testvérem soha nem vettünk részt benne, mi már másik generáció vagyunk. De nem is akarják ránk erőltetni.
2020. nov. 30. 22:55
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

Faluban nem nagyon van EU. :D

Amúgy meg azt a részét én se szeretem mikor lebökik, de amúgy simán elvagyok, bontásban stb segítek gyerekkorom óta. Nem mellesleg azért a hangulata is megvan általában. Nem azt mondom, hogy aki nem volt még az menjen és próbálja ki, de én így utólag bánnám ha kimaradt volna.

2020. dec. 1. 01:54
 15/20 anonim ***** válasza:
26%
12 De, az vagy.:)
2020. dec. 1. 05:56
 16/20 anonim ***** válasza:
93%
12 Nálunk nagyfaterom még mindig szúrja :)
2020. dec. 1. 09:59
 17/20 anonim ***** válasza:
27%

12

"Masreszt, falusi ember vagyok, nyugodtan falusi suttyozhatok, mert nagyreszunk tenyleg az. :)"

Akkor te rossz faluban élsz.

2020. dec. 1. 10:02
 18/20 anonim ***** válasza:

Mind városban, mind vidéken vannak primitív, suttyó emberek. Úgy tűnik nálatok a rokonság ide tartozik. Szerintem semmi gond nincs, ha te nem veszel részt disznóölésben, mert nem ettől lesz valaki férfi.

Egy férfi tudja, hogy mit akar, mit tart a világról, mik az értékei és nem érdekli, hogy a suttyó rokonság mit mond, vagy gondol róla, mert nem az ő megerősítésükből veszi az erejét.

Amit leírtál, azok alapján nem bánnád nagyon, ha eltávolodnál a rokonságtól. Az én szememben pedig inkább férfi az, aki kimondja és megcsinálja, hogy nem megy el látogatóba, ha ott basz.gatják, azzal szemben aki a suttyó rokonoknak megfelelni akarásból pár pálinka után szakszerűtlenül leszúr egy disznót, értelmetlen szenvedést okozva a jószágnak.

2021. febr. 4. 22:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Egyébként már egyre kevesebb helyen van állattartás, és hagyományos disznó ölés...tudom nem leszek népszerű a válaszommal, de a rokonaid véleményén nem tudsz változtatni, de ha bedobsz 1 esetleg 2 pálinkát, lehet kevésbé zavar majd a károgásuk.

Persze csak akkor ha már elmúltál 18!

Egyébként sok városi fizet egy ilyen "élményért", én a végét várom hogy mikor ehetek már egy jó :)

2021. febr. 5. 08:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Városban is vannak ugyanolyan tanulatlan világi suttyó emberek, csak azok a közösségi médiában élik ki a kreténségeiket.
2022. nov. 16. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!