A maszkpártiak miért viselkednek úgy, mint a szektások?
Kifejtem, mire gondolok.
1. "Aki nincs velünk, az ellenünk van". Tehát aki megmeri kérdőjelezni a maszk fontosságát, hasznosságát, az egy vírustagadó idióta.
2. "Maszk=Isten". A maszknak nincsenek hibái, tökéletes, ahogy van. Hordani kell, és kész. Aki mást gondol, az egy vírustagadó idióta.
3. "Vallásos egoizmus". Ők többek másoknál, hisz felismerték az egyetlen igazságot. Mindenki más vírustagadó idióta.
Ezenfelül nem érdekli őket, hogy a másik is ugyanúgy betartja a szabályokat, viseli a maszkot, mint ők, ha már kérdéseket tesz fel, akkor ő egy vírustagadó idióta, és kész. A szektásokra jellemző agresszió is nagyon jól megfigyelhető az itteni válaszokban, azokat olvasva szinte látom magam előtt, ahogy vérben forgó szemekkel, vicsorogva verik a billentyűzetet.
24
Ez a vírustagadózás ugyanolyan baromság, mint a sorosozás. "Aki nem ért egyet velem az sorosista/vírustagadó". Óvoda szint.
26
Nem, nem ugyan az.
A maszk bizonyítottan segít alacsonyabban tartani a fertőzöttek számát, segít abban is, hogy, ha valaki elkapja ne kerüljön túl sok vírus be, ezáltal a betegség lefolyása is jobb lesz.
Aki ezek után azt mondja, hogy a maszk nem jó, az valójában azon a szinten van, mint akik a gravitációt tagadják. Írjam le a nevüket? Illusztris társaság vagytok, mondhatom
27
A legtöbb fertőzött van most, hogy már mindenhol hordunk maszkot. Ezek után azt állítani, hogy számottevően hasznos, nevetséges.
Józan paraszti ésszel gondold át.
"Józan paraszti ésszel gondold át."
Józan paraszti ésszel gondold át az elmúlt évtizedek megfigyeléseire alapozva, hogy milyen időjárási körülmények kedveznek igazán a légúti megbetegedések terjedésének. A napfény hiánya (D-vitamin), a hideggel kicsit legyengülő immunrendszer, az eleve nyálkás-taknyos idő, a rövidebb szellőztetési idők, a több zárt térben tartózkodás, stb. Sajnos csodák nincsenek, csak "véletlen" elfelejtett apró, ámde fontos körülmények. Olyan ez, mintha azért nem húznál gumit, mert volt már, aki a használata mellett esett teherbe.
28
Átgondoltam!
Szartatok a maszkra egészen mostanáig, hordani sem tudjátok rendesen. Focimeccsen, bulikban, plázában lihegtetek egymás nyakában. A vírusok exponenciálisan terjednek, tehát 1 adott ponton túl rendkívül nehéz lassítani is. Ezen felül én úgy látom, hogy nem triplázódnak a számok, márpedig csak szólok, hogy ez a vírus intézkedések nélkül azt csinálná. Az R0-ja hihetetlen magas. Perpillanat úgy tünik, hogy 1 alatt tartjuk, ami azt jelenti, hogy a beavatkozásaink igenis működnek.
Az, hogy neked nincs "józan paraszti" eszed sem nem az én szegénységi bizonyítványom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!