A maszkpártiak miért viselkednek úgy, mint a szektások?
Kifejtem, mire gondolok.
1. "Aki nincs velünk, az ellenünk van". Tehát aki megmeri kérdőjelezni a maszk fontosságát, hasznosságát, az egy vírustagadó idióta.
2. "Maszk=Isten". A maszknak nincsenek hibái, tökéletes, ahogy van. Hordani kell, és kész. Aki mást gondol, az egy vírustagadó idióta.
3. "Vallásos egoizmus". Ők többek másoknál, hisz felismerték az egyetlen igazságot. Mindenki más vírustagadó idióta.
Ezenfelül nem érdekli őket, hogy a másik is ugyanúgy betartja a szabályokat, viseli a maszkot, mint ők, ha már kérdéseket tesz fel, akkor ő egy vírustagadó idióta, és kész. A szektásokra jellemző agresszió is nagyon jól megfigyelhető az itteni válaszokban, azokat olvasva szinte látom magam előtt, ahogy vérben forgó szemekkel, vicsorogva verik a billentyűzetet.
Először tisztázzuk higy kit nevezel maszk pártnak. Mindenkit aki felveszi?
Másodszor ami a legfontosabb hogy én nem találkozok olyan emberekkel akiket ide leírtál. Ismerek kettőt mert tudom hogy benne van ilyen Facebook csoportban, de ha összefutunk akkor sem erről beszélgetünk.
Valamelyik nap valaki feltett egy kérdést hogy miért ez a két legerősebb tábor. Nem nem ez a két tábor van. Csak aki a kettő között van nem hallgatja a hangját annyira mint akinek feltűnés viszketegsége van, plusz nem a Facebookbol és a gyakoriból kell levonni a következtetéseket. De nem csak én gondolom így:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..
Az biztos hogy a gyk-s névtelen válaszok, szavazások semmilyen szinten nem tükrözik a valóságot. De szerintem a facebook sem alkalmas erre.
Akik ilyen kérdéseket írnak ki azok próbálják hergelni és megosztani az embereket.
Minden egyes általad felvetett kérdés a maszkkal kapcsolatban(kérdező), meg lett magyarázva, itt, az oldalon is többször. De neked nem fogom csak azért is újra leírni, mert tudom, hogy csak trollkodni és provokálni akarsz.
OFF: minden rovatban vannak trollok. Viszont minden rovatban más közeg fogadja őket. Pl. az egészség és az emberek, családok, ezotéria kategóriákban sokszor találnak olyat, aki egyetért velük.
Pl. a tudományokban ez nagyon ritka. Ott is gyakoriak a trollok, de
ha valami maszkellenes, tényekkel, bizonyítékokkal nem törődő idióta odamenne egy ilyesmi kérdést feltenni, nem én lennék az egyetlen, aki észérvekkel, kutatások idézésével naivan megpróbálná a lehetetlent...
"Nézd, itt azzal dobálóztok, hogy ha a maszkviselés nem lenne, gyorsabban terjedne a vírus (ez amúgy csak feltételezés, semmi más, nem is bizonyítható, és nem is cáfolható). De akkor tavasszal, amikor jóval enyhébbek voltak a korlátozások, miért terjedt lassabban a vírus?"
Emlékszel, hogy az elején, amikor az olaszoknál még fogalmuk sem volt arról, hogy mi az a maszk, milyen hirtelen elterjedt? És arra, hogy az amcsik is szartak a maszkra, sőt Trump szerint hypót kell inni, és milyen hirtelen berobbant? És arra emlékszel-e, hogy később kb mindenhol elkezdték használni a maszkot és elég gyorsan estek vissza a számok?
Nos, mint írják, a maszk nem minden. Nem véd meg mindentől, ez a téveszme nem azok között terjedt el, akik viselik a maszkot, hanem azok találták ki, akik nem szeretnék. Sajnos a 21. század a félretájkoztatásról szól, ők csak rossz információkat fogadnak el valósnak. Tehát ha a maszk nem véd meg mindentől, akkor ugyebár megfertőződhet valaki akkor is, ha csak másik maszkossal találkozott. Mint azt állítják, őszre a vírus mutálódott (mint ahogy az influenza is minden évben teszi), és a mostani az egy könnyebben fertőző (értsd: kevesebb kórokozó kell, hogy megfertőződj), ám szerencsére gyengébb mutáció (és sajnos még így is sokaknak elég komoly szövődményeket okoz).
Hogy miből gondolod azt, hogy a maszkviselés nem lassítja a vírus terjedését, azt nem tudom miből gondolod. Elég sok tanulmán készült arról, hogy mi történik különböző esetekben, ha senki sem visel maszkot, ha mindketten, ha tartanak távolságot, ha nem, ha szellőztetnek, ha nem, stb.
Jelenleg sajnos jobb eszközünk nincs a védekezésre, mint a maszk és a távolságratás. Egyik sem jó, egyik sem kényelmes.
És akkor végülis "A maszkpártiak miért viselkednek úgy, mint a szektások?"
Mert te annak látod őket. Egyrészt nem maszkpárti, hanem szabálykövető. Nem szeretem, nekem is kényelmetlen, de eddig nem mutattak elfogadhatóbb alternatívát (ki se tegyem a lábam, be se engedjek senkit - akkor inkább a maszk). Tehát felveszem. Nem csak a magam védelmében, hanem a tiédben is. És szerintem az egy jogos elvárás, hogy ha én szeretném megóvni a te egészségedet, akkor kérlek védd meg te is az enyémet. Sajnos sokan vannak olyan türhő parasztok, hogy leszarják a másikat.
A normál emberek nagy része hord maszkot, az összesküvés hívők szinte egésze maszkellenes.
Nem meglepő, hogy hülyének néznek egy maszkellenest.
"De akkor tavasszal, amikor jóval enyhébbek voltak a korlátozások"
Mármint akkor, amikor bezártak minden iskolát és óvodát, akit lehetett hazazavartak hómoffiszba, bezártak minden éttermet és betiltottak minden rendezvényt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!