Lakótársam nagyon rendetlen, szerintetek közöljem vele? Nagyon zavaró dolgai vannak.
Ketten lakunk egy albiba, tiptop kis csajszi külsőre, aranyos is de iszonyat rendetlen.
Csak néhány dolog: nem mosogat el maga után, nem veszi ki a részét egyáltalán a közös tér takaításából, porszívózás, stb...
És ami még ennél is zavaróbb és undorító az a fürdőszobás tevékenysége:
A mosdókagyló felett fésülködik és emiatt tiszta haj a mosdó és a kád is ha hajat mos. Szana szét hevernek a sminkcuccai. A wc kefét nem ismeri, nem egyszer hagyta már kakilás után a wc-t piszkosan és nekem kellett lesikálni. Illetve az üres wc papír gurigát se dobja ki, otthagyja a wc tartályon. Legalább a tamponokat nem dobálja bele a wc-be, ez pozitívum.
Nagyon cink szerintem, csak nem tudom hogy közöljem vele ezeket.
hát szerintem nagyon nehéz. mert aki ilyen az általában nem direkt csinálja, hanem észre sem veszi ezeket, tök másképp működik egy szétszórt ember.
szóval ha elvben van is igénye erre, hogy ezek rendben legyenek akkor is nagyon nagyon problémás, hogy tényleg tudja úgy csinálni. ha meg nem is fontos neki, akkor pláne.
most hülyén hangzik, de az egy lehetőség, hogy megcsinálod helyette ezeket, mert kisebb energia mint vele vesződni, és akkor valahogy ezt rendezzétek az albi költségekben, hogy nem felesbe fizetitek.
Én sem vagyok a tisztaság, rend mintaképe, de olyan igénytelen és bunkó sem, hogy a KÖZÖSEN használt wc-ben otthagyjam a szart meg a hajat a mosdóban! Magadnak is illik megcsinálni, de másnak úgy otthagyni már egyenesen pofátlanság.
Én biztos szólnék. Először udvariasan, hogy beszéljünk meg egy rendszert a takarításról, aztán ha ahhoz nem tartja magát, akkor a dzsuváját (haj, guriga, mosatlan stb) a szobájába bsznám.
Az a baj, az ilyen ember olyan mint egy állat. Hiába próbálod szép szóval, csúnyán, bárhogy, nem feltétlenül fog menni, vagy maximum ideig-óráig tart.
Nekem volt olyan lakótársam, hogy haza ment napokra, a kaja meg már mászott ki a hűtőből. Oda tettem az ajtaja elé, vegye már észre magát. Ez annyira sikeres volt, hogy legközelebb az elmosott poharaimban találtam meg LEVÁGOTT KÖRMEIT...
Nagyon vegyes amúgy, volt akit sikerült nagyjából rávenni takarításra, volt hogy 3-an laktunk, egyik srác konkrétan egyszer nem takarított ki.
Volt olyan is, akinek elküldtem lefotózva a szaros WC-t, hogy ezt azért nem kéne...
Volt olyan lakótársam, aki úgy takarított, hogy ha mosogatott akkor azt az 1 darab kanalat ami az enyém már nem mosta el, mert házt az nem az övé. Én ha mosogattam akkor azért nem 1 kanálon meg 1 poháron problémáztam. A közösen használt dolgok mint budi papír, mosogatószer is igyekezett kivárni, hogy vegyek újat. Ha elfogyott akkor addig mindennel is, zsepi, újságpapír törölte a seggét, addig míg nem vettem.
Aztán mikor vettem, és jeleztem, hogy mennyi volt, akkor meg sokallta...értitek, a budi papír árán "szarozott" mert nyilván ingyen jó volt a 3 rétegű de ha ki kell fizetni akkor inkább megveszi magának az olcsóbbat. Így mint a kollégiumokban mindenkinek saját WC papírja volt amit minden nagydolog előtt-után vittünk a szobába...
Kedvencem, mikor a srác takarított. Ha én takarítottam az patyolat tisztaság volt. Nála a letörlöm a morzsát a földre kategória. Vagy például a mosdó kagyló feletti kis polcot csak félig törölte le, de pontosan a feléig, mert hát a másik fele az az enyém, azt takarítsam én....értitek egy fél billenyűzetnyi polcról beszélünk...
Első körben nyilván az illetővel kell beszélni, állítsatok fel egy takarítási rendet, illetve kérd meg, hogy ezekre a dolgokra, mint a WC, haj figyeljen oda. Ha nem megy, akkor én írnék a tulajdonosnak egy szép kerek levelet, hogy itt ezek a gondok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!