Az olvasás hobbinak számít?
Ismerkedtem most egy sráccal, és kérdezte, hogy amúgy mit csinálok szabadidőmben, én meg mondtam, hogy sportolok (futok) és olvasok.
Erre megkérdezte, hogy de mik a hobbijaim.
Azt hittem földig süllyedek, mondtam, hogy szeretek főzni is (amúgy nem nagyon) és fotózni (régebb igen már kb soha). A legtöbb időmet az egyetem veszi el, a tanulás és az is érdekel.
Persze neki olyan hobbijai vannak mint, sziklamászás, zenélés...
Sose unatkozom meg nem tartom magam unalmasnak, most pedig mégis így érzem...21/L
Természetesen annak számít, ahogyan a futás is, minden sport.
Én például olvasok és sziklamászok is, egyet se tartom többre, mint a másikat. A sziklamászás persze extrémebb dolog, de jóval ritkábban van rá lehetőségem, mint az olvasásra.
A probléma inkább az, hogy nem talált közös pontot.
22/L
Hm lehet, hogy neki már annyira beépült az életébe a sport és olvasás, hogy nem is hobbiként tekint rájuk, hanem olyan létszükségletű tevékenységekre, amiket az ember az egészségének fenntartására végez.
Ettől függetlenül nem szép cikizni azt, aki "csak" ezt a kettőt műveli szabadidejében.
Nyilván van objektív és szubjektív nézete is annak, hogy kinek mi a hobbi.
Nekem például a kedvencem amikor valaki azt mondja "zene hallgatás" "film nézés".
Ezek tipikusan azok a dolgok amit személy szerint nem tartok igazán hobbinak, hiszen minden ember néz filmeket és hallgat zenét. Egész nap zenét hallgatok, mégsem kezelem hobbiként.
Nyilván megint más egy filmkritikus aki utána ír is róla.
Vagy olyan az mint a "szórakozás" definíciója.
Nekem a szórakozásba bele tartozik a mozi, sütögetés, bográcsozás. Vagy szórakozásként definiálom a filmnézést, olvasást, zenehallgatást.
Más meg ha ezeket leírom, akkor vissza kérdez, hogy "és szórakozni nem szoktál"? Mert van akinek a szórakozás egyenlő azzal, hogy diszkó meg buli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!