Miért van az, hogy a legszegényebb emberek is lusták
dolgozni?
Figyelt kérdés
Hiába ajánlok fel nekik munkalehetőséget (takarítás, kertészkedés, stb..), nem vállalják, de azt elvárják, hogy csak úgy pénzzel segítsem őket, mert én "gazdag" vagyok. Nem vagyok gazdag különben, csak segíteni akarok nekik. Fizikailag fit emberekről beszélek.
Általában az épeszű emberek nem akarnak dolgozni. Gondolj csak bele. Itt senki sem él örökké. Nyilván a kis életünket nem arra akarjuk szentelni hogy olyat tegyünk amit nem akarunk és amivel elmegy az időnk. Nem olyan sok az a 24 óra. Én azon csodálkozom hogy még nem csináltak egy olyan karórát ami nem az idő múlását mutatná, hanem azt hogy még kb mennyi van az időnkből. Tehát be lehetne állítani hogy mondjuk 60-év a halál, mikor születtünk és így mutatná hogy várható halálozás 21-év, 3 hónap és 13 nap. Most ez poén de ide illik: én semmit soha nem húzok ki vagy kapcsolok ki. Azt kaptam ajándékba egy áram mérőt. Ezt ráraktam egy elosztóra és ami az elosztón van annak mutatja hogy mennyi wattot és pénzt emésztenek fel a fogyasztók. Na. Azóta valamiért... kihúzom a dolgokat. Tehát ez az áramfogyasztós rész ha ilyen drámai, akkor milyen lenne egy ilyen óra?
2020. nov. 17. 01:35
8/12 anonim válasza:
Ha olyan állapotba kerülnék mint ők nekem se sok életkedvem lenne dolgozni.
Szerintem nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja mi az amit szívesen csinálna az életében mert nagyon nem mindegy, hogy reggel milyen hangulattal kelsz fel és indulsz munkába. Persze ehhez elengedhetetlen feltétel a pénz ami Magyarországon sajnos nem mindenkinek adatik meg és sokan képtelenek a gyermeküket saját döntése szerint taníttatni. Az ilyen elszegényedett családokba elküldik a gyerkőcöket 8 altálános után hegeszteni vagy csövet szerelni amely nem igazán egy álommunka de legalább a kistesók jól laknak és nem fagynak meg télen aztán ebből adódik később a kevés életkedv.
Egy színvonalasabb családban van lehetőség arra, hogy a gyermek tovább tanulhasson, egyetemre mehessen és normális közösségben nőjjön fel mert nem kell 16 évesen kényszer helyzetből munkába zavarni. Nagyon nem mindegy és szerintem látszik az összefüggés.
2020. nov. 17. 01:57
9/12 anonim válasza:
Mert könnyebb a dolgozók hátán élősködni.
2020. nov. 17. 05:29
10/12 anonim válasza:
Mert attol tart hogy aztàn feljelented hogy ez meg az eltünt nàlad es jarkalhat a rendörsegre .a csöveseket is allandoan behuzzàk fiktiv crgeket iratnak a nevükre pénzért cserébe es stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!