Mit gondolsz azokról, akik nem viselik a maszkot?
Itt nem szeretnék vitát, van itt egy hasonló kérdés, ott lehet véleményt kifejteni, nem is fogok itt pontozni senkit.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Az érdekel, hogy számszerűen kb hogy állunk, persze a gyakori "lakossága" nem representatív, de számomra a linkelt topik alapján meglepő volt az arány.
Bennem meg az a kép foggant meg kérdező, hogy a nagy többség szerint a maszk a megoldás a mindenre és aki nem hordja, az...
Persze nézzük meg, mi volt tavasszal? Mennyien hordták az utcán? De most már fent a döntéshozók is tettek róla, hogy az ember akarjon maszkot hordani.
Hiszen, mi lesz, ha nem hordja? Nyúlhat a zsebébe, a pénzéért. Így már egyre többen akarnak maszkot hordani és szúrosan nézik azokat, akik nem így tesznek.
Én mit gondolok? Semmit kb. Buszra fel se jöhet az ember maszk nélkül. Még ha csak az orra látszik ki, akkor is maszk van rajta. De a többség úgy hordja, ahogy elvárják.
Boltba szintén nem lehet bejutni maszk nélkül, mert kizavarják az embert.
Az, hogy szemüvegesként valaki nem lát, meg hogy lelki tényező miatt nem kap levegőt, esetleg valami régebbi trauma miatt nem tudja magán megtűrni a maszkot, esetleg autista és azért tépi le magáról a maszkot, a többséget nem érdekli. Hordja. Ennyi. Nem számít, hogy mennyire rossz neki.
Az biztos, hogy mindenki frusztrált, ami valamilyen szinten érthető.. senkinek se hiányzott ez a hülye helyzet.
Vannak akik szerint a józan észnek ellentmond, hogy bármit is érne, sőt, csak árt. Én inkább abban a táborban vagyok, hogy józan ésszel belátható, hogy valamennyit (sztem nem is keveset) igenis használ, ennyit pedig megtehetünk.
Az már világos, hogy meggyőzni nem fogjuk egymást, ez van.
#23: és talán te vagy a kisebb csoportba tartozó. Mert szerintem azok vannak többen, akik elítélik azokat, akik nem viselik hűen a maszkot.
Hát, most még tovább fog tartani, egészen februárig. Még több szóbeli párbajra kerülhet sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!