Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondolsz azokról, akik...

Mit gondolsz azokról, akik nem viselik a maszkot?

Figyelt kérdés

Itt nem szeretnék vitát, van itt egy hasonló kérdés, ott lehet véleményt kifejteni, nem is fogok itt pontozni senkit.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Az érdekel, hogy számszerűen kb hogy állunk, persze a gyakori "lakossága" nem representatív, de számomra a linkelt topik alapján meglepő volt az arány.

2020. nov. 16. 22:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
54%
Akik sosem viselik, azokat utálom, akik pedig mindig viselik és ezzel kérkednek, azokat is. Azokat szeretem akik igyekeznek viselni, de ha épp fulladási rohamot kapnak, lehúzzák az orrukról és ilyenkor próbálnak másoktól eltávolodni. És ha pl asztmás vagy légszomjas embertársuk lehúzza mert láthatóan nem kap levegőt, akkor nem rugdossák le a buszról, inkább eltávolodnak tőle. (logikusan)
2020. nov. 17. 14:51
 12/25 anonim ***** válasza:
47%
Így aztán én egyik opcióra sem tudtam szavazni, mert nem volt ilyen.
2020. nov. 17. 14:54
 13/25 anonim ***** válasza:
22%
Éljen a humanizmus és Matyás király, éljen éljen.
2020. nov. 17. 14:56
 14/25 anonim ***** válasza:
43%
3-assal értek egyet, bár most nem minden szempontból szeretnék pozitív lenni.
2020. nov. 17. 15:17
 15/25 anonim ***** válasza:
17%
Ja, azok meg legyenek koronásak, akik rájöttek hogy rájuk vonatkozott, de ahelyett hogy elgondolkoznának, leszavazgatnak. Rátok férne egy kis ágynyugalom. Hahaha boszorkány vagyok.
2020. nov. 17. 15:19
 16/25 anonim ***** válasza:
18%
amúgy 15-ös adom :DD azt tudnak csak 0 agysejttel, leszavazni
2020. nov. 17. 15:57
 17/25 A kérdező kommentje:

#11 Nyilván nem lehet mindenkire személyreszabottan kreálni egy kategóriát. A kérdés konkrétan arra vonatkozik, hogy mit gondolsz az olyanokról akik közösségben nem veszik fel a maszkot.

Thát mégcsak nem is az az érdekes, hogy az üres utcán, ami egyébként köztér, viseled e vagy sem. Mert ha csak te vagy ott akkor rendőr se lesz aki megbüntethet, se más akit megfertőzhetsz.

Ez meg gyakran elhangzik, hogy szegény asztmások. Két dolog:

1, ha valaki nehezen lélegzik akkor tegyen extra lépéseket, hogy elkerülje a covidot, mert különösen veszélyeztetett

2, viseljen olyan maszkot ami talán kevésbé véd, de áteresztőbb (szövetmaszkok pl)

az egész maszkviselés jórészt a szolidaritásról szól. az országban 2-5% fertőző ember van, igazán nekik kell viselniük, de egyrsézt nem lehet biztosra tudni ki a fertőző, másrészt pedig, ha csak a betegek viselnék akkor ki lennének rekesztve.. a boltokba se engednék be őket.. ergó a betegek is inkább nem hordanák.

2020. nov. 17. 16:09
 18/25 anonim ***** válasza:
34%
Én inkább a korlátozásokat támogatókat rugdosnám le a buszról.
2020. nov. 17. 16:15
 19/25 anonim ***** válasza:
28%

1, ha valaki nehezen lélegzik akkor tegyen extra lépéseket, hogy elkerülje a covidot, mert különösen veszélyeztetett

Az általában nem veszélyeztetett aki észleli a belélegzett levegő különbségeit, hanem sok szempontból inkább előnyben van. Aki nem észleli, inkább ő juthat el abba az állapotba hogy már kárt okoz neki, pedig fel sem tűnt.

2, viseljen olyan maszkot ami talán kevésbé véd, de áteresztőbb (szövetmaszkok pl)

Ez jó dolog, igen, meg kell találni azokat amik az adott embernek jók.

Pl a nagy és felül kiálló orrúaknak jobban kinyomja az orruk a maszkot, és így nekik az orruk mellett szépen beszökik a levegő.

2020. nov. 17. 16:36
 20/25 anonim ***** válasza:
72%
Megértem őket, én is csak azért veszem fel azt a sz'rt, mert nem vagyok hajlandó kifizetni a büntetést (és képes sem, elvégre nincs is annyi pénzem összesen). Semmitől nem véd, szemüveges lévén nem látok miatta semmit, és nem is fogom ilyen hülyeségek miatt szappannal vagy bármi mással tönkretenni a méregdrága szemüveglencséimet. Egyébként sem vagyok fertőző, ráadásul már óvodás koromban sikerült elsajátítanom a helyes zsebkendőhasználatot, szóval nem kell tőlem félni. Gyári alapbeállításom szerint jámbor pacifista vagyok, de a szüntelenül rinyáló rettegők annyira kihozták belőlem az állatot, hogy ezen a ponton már én is megkéselném azt, aki beszól a villamoson.
2020. nov. 17. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!