Van olyan, aki úgy érzi, hogy tényleges segítséget kapott ezen az oldalon?
Én azt vettem észre, hogy egy-két üde kivételtől eltekintve az ember nem nagyon számíthat segítségre. Ha valaki feltesz egy kérdést, akkor a hozzászólások nagy része arról szól, hogy az illető:
- beszólogat és sértő, agresszív, bántó megjegyzéseket tesz, amivel semmit sem segít, sőt
- elmondja a kérdezőt mindennek (tipikus az életképtelen, gyenge, mártír stb.), majd bizonygatja, hogy bezzeg ő
- szimplán leírja a saját történetét/tapasztalatát, ami természetesen teljesen tökéletes
- megkérdőjelezi az egészet és kikiáltja kamunak
- trollkodik
- valami teljesen értelmetlen baromságot ír
- értetlenkedik
Nem mondom, hogy nincsen kivétel, mert van. Viszont vannak kategóriák, ahol szerintem lassan már nem is érdemes kérdést feltenni, mert belekötnek... szerintem tipikusan ilyen a gyerekvállalás, nevelés (mert úgyis rosszul neveled a gyerekedet, mire vállalsz gyereket, hova vállalod, mit veszel neki, mit adsz neki, ki marad otthon, meddig marad otthon, akarsz vagy nem akarsz gyereket stb.), az állatok kategória az majdnem ugyanez csak pepitában, a családi kapcsolatok (kinek a háza, mamahotel, követelőző gyerek stb.), a felnőtt párkapcsolatok (ahol instant válasz a szakítás, nem érdemelsz jobbat, verjen agyon, soha nem lesz senkid, királynő stb.), fogyókúrák (ahol mindenki hülye, lusta, igénytelen stb., bezzeg ő), de még az ételek, italok kategóriában is összevesznek azon, hogy ki hogyan készít egy ételt, mennyit szán étkezésre, eszik-e gyorsétteremben, vesz-e készételt stb.... Szerintem ez borzalom. Évek óta használom ezt az oldalt, de szerintem egyre rosszabb lesz. Nem tudom, hogy más is hasonlóképpen látja-e.
1. Annyira naiv nem vagyok, hogy "segítségért" jöjjek ide:)
2. Véleményeket gyűjteni, azt lehet.
3. Akkor szoktam jönni, ha már zokni az agyam (mint most), ilyenkor kifejezetten jót tesz random témákban random emberek élethelyzetébe beleélnem magam.
4. Én örülök, ha mások leírják a tapasztalataikat, persze, ha min. kb. kulturáltan van megfogalmazva.
Igen, én úgy érzem.
És adtam is.
Az már más kérdés, hogy a kérdező abból mit értett meg, mert sokan személyes támadásnak veszik, ha használható tanácsot kapnak közös rinyálás helyett.
Abban igazad van, hogy sok értelmetlen, sértő, bántó hozzászólás van.
Én már kaptam itt segítséget és azt hiszem másnak tudtam én is segíteni. Igaz nem nyilvánosan...többnyire privát üzenetben szokott ez történni.
Nekem kifejezetten jó tapasztalataim vannak.
Sokszor egyébként a kérdésékkel is van probléma.
Egyrészt sem fogalmazni, sem értelmezni nem tudnak, másrészt tényleg érthetetlen számomra, hogy ugyanazok a kérdések, néha ugyanazoktól az emberektől forognak kissé átfogalmazva újra meg újra.
Ezt nem tolerálja sok ember.
Sok jó választ kaptam. Pl ha egészségügyi, jogi kérdést teszek fel. Tehát olyat, amire létezik normális válasz.
Ha olyanokat kérdeznék, hogy "miért nem vagyok boldog" stb, ilyenre nem is várnék normális választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!