Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gondolatainkat szerintetek...

A gondolatainkat szerintetek a megtörtént dolgok, például a múlt is befolyásolhatja vagy a vér szó szerint mármint a vér nem válik vízzé????

Figyelt kérdés
Kicsit furcsa kérdés ,de szerintetek a gondolatainkat a megtörtént dologk a multban mármint az agy regisztrálja a dolgokat és multbeli emlékeink befolyásolják és dolgok amiket csináltunk vagy a vér ugye a vér nem válik vízzé mármint a genetika szerintetek ??? vagy mi befolyásolja miért van az ,hogy ey ember tudja rossz gondolata van nem szbad megtenni ezt neki jön egy rosz gondolat például jaj nehogy nekimennyek és elgondolkozik ember hogy miért jön ilyen gondolat benne van ez a genetikában vagy pedig csak a mult játszik benne szerepet szerintetek???
2020. nov. 12. 15:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A közérzet az biztos befolyasolja. Taoasztalat.
2020. nov. 12. 15:58
 12/22 A kérdező kommentje:
igen igen ezt én is tudom de nem ez kérdés szerinted ??
2020. nov. 12. 16:00
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkorban berögzült gondolatsémàkat követ az agy csak maskepp.

Oviban siràs mert anya otthagy, felnötten siras mert a párunk otthagy.

Igazabol ezeken a sémàkon keresztül latja mindenki szibjektiven a vilàgot. Ugyanaz a program fut ujra ujra csak maskepp.

2020. nov. 12. 16:45
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

*Es ezt terjeszd ki minden gondolatra.

Minden gondolatodat már gondoltad gyerekkent is csak maskepp.

Ezert mérhetetlen fontos az ép gyerekkor is.

2020. nov. 12. 16:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha kivesszük a kérdésből azt, hogy a "vér nem válik vízzé" amit te szerintem tévesen használsz, akkor én kb értem, hogy miről van szó. (Meg a genetikát se értem, hogy hogy akarod bekeverni ide.)

A lényeg, hogy a döntéseinket a múltbéli tapasztalataink alapján hozzuk. Az ahogy látjuk a világot, amilyen véleménnyel vagyunk róla, ahogy reagálunk rá, mind a múltban a minket ért hatások következményei.

Innen vetődik fel az a feltételezés, hogy szabad akarat tulajdonképp nincs is. Mert hiába, hogy te úgy hiszed, hogy valamiben teljesen szabadon, teljesen önállóan döntöttél, azt a döntést befolyásolta a környezeted.

Vegyünk egy példát: választhatsz, hogy egy kutyát vagy egy macskát mentesz meg a menhelyről. Te a macskát választod. Ez elvileg a saját döntésed. De mégse, mert azért nem a kutyát választottad, mert oviban egy kutya megharapott, így nem szereted őket. Te döntöttél magadtól, de a döntést befolyásolta egy pár évtizede történt esemény.

Ha mégse erre gondoltál, akkor meg írd már le hogy mire, mert érdekel. Vagy legalább azt hogy mit szívsz. :D

2020. nov. 12. 16:54
 16/22 A kérdező kommentje:
aha le fogom írni
2020. nov. 12. 17:24
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vannak berögzött régi szokásaink, aminek az eredetét nem feltétlen tudjuk, vagy nem mindig tudjuk, de előjöhet felnőtt korban is. Az ovis példa jó:).
2020. nov. 12. 20:48
 18/22 A kérdező kommentje:
de a godolatok honnan jönnek például elmegyek a mamához segíteni neki valamiben és jön olyan gondolat jaj nehogy nekimennyek jaj nehogy valmit csináljak vele vagy ha elmegyek ugye nem csináltam semmit se jaj vagy bárhol valamik jönnek oda nem ilő gondolatok ezek lehetnek multbeli traumák okai vagy a génekbe van benne szerintetek??
2020. nov. 12. 21:03
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Bemásolom ide a kérdező privátját, hogy ha valaki szeret gondolatot olvasni, akkor foglalkozzon vele, mert nekem kezd elfogyni a türelmem:

"szia és mi van ha választas tegyük fel bemész a állatosba választas mondjuk egy nyuszit például anyud szeretne nyuszit és te először nem vagy oda érte és otthon már eldöntötted hogy akarosd és amikor elmész az álotoskereskedésbe megveszed a nyuszit de bűntudatod van akkor miért van ez??"

1. Ha anyád akar egy nyuszit, akkor neked ahhoz mi közöd?

2. Ha anyád akarja a nyuszit, akkor miért te mész érte az "állatosba"?

3. Ennek nincs értelme: "te először nem vagy oda érte és otthon már eldöntötted hogy akarosd". Most vagy nem vagy oda érte, vagy nem akarod... Vagy először nem akartad, de anyád meggyőzött, vagy hogy érted ezt?

4. "de bűntudatod van akkor miért van ez?"

bűntudat (főnév)

-1. A legbelső igazságérzet megnyilvánulása kínzó, nyugtalanító érzés formájában az elkövetett ártalmas cselekedet miatt; lelkiismeret-furdalás.

-2. Az önbecsülés elvesztése a sok elkövetett ártalmas cselekedet miatt. A személy önmagáról alkotott gonosz képe miatti nyomasztó érzés.

Most meg felteszem a kérdést: hogy jön a bűntudat ahhoz, hogy anyád akart egy nyuszit, te nem, de mégis vettél egyet?

2020. nov. 12. 21:06
 20/22 A kérdező kommentje:
igen anyum akart és otthon már eldöntöttem hogy akkor jöjjön egy ahogy mondta zároljelbe ugy hogy régen volt ilyen vásárlási mániám hála istennek elmult ez hála az égnek de azért lett bűntudatom mert megkérdezte tőle hogy elhozzuk??? mondom igen és azért mert meggondolatlanul igent mondtam mivel hát az álattartás ugye felelőség érted már??
2020. nov. 12. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!