Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzem magam senkinek...

Miért érzem magam senkinek másokhoz képest?

Figyelt kérdés

Annyi ember van ,akik nagyon sikeresek lettek lásd színészek, énekesek.

Azonban itt vagyok én ,egy tök átlagos 20 évesként,aki egyetemre jár , végig csinálja mindazt,amit mások és kicsit sem tűnik ki a csorda közül.

Abban reménykedem szint úgy,mint amiben mások is mègpedig abba,hogy lesz saját házam,

családom,jó munkahelyem.

Viszont annyira semminek érzem magam,hogy nem teszek le valamit, holott mi tart vissza attól,hogy ugyanolyan sikeres ember lehessek, mint egy világsztár.

Úgy érzem nem akarom ennyinél majd feladni,hanem küzdeni és mindent megtenni annak érdekében,hogy sikeres legyek.

Ennek ellenére még is annyira elvagyok keseredve az élettől,hogy sehol nem vagyok.

Más is megküzd ezekkel a gondolatokkal napi szinten?

20/F

2020. nov. 11. 16:38
 1/8 anonim válasza:
70%
Akkor én minek érezzem magamat 8 általánossal és munkanélküliként 25 évesen?
2020. nov. 11. 16:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"holott mi tart vissza attól,hogy ugyanolyan sikeres ember lehessek, mint egy világsztár" - Majd megtanulod, hogy nem csak elhatározás / akarat kérdése az egész. Ha vevő vagy a coach-ok semmit mondó közhelyeire (amiért ők a pénzüket kapják) akkor nagyon pofára fogsz esni egyszer.

Pár évvel (4) előtted járok és bár a magyar átlagnál jobban keresek, én is úgy érzem, hogy sehol sem tartok. Mégpedig azért nem, mert amint elkezdtem pénzt keresni, magasabb életszínvonalt tűztem ki célul, ami több pénzt igényel. Ha ennél többet keresnék, akkor átlag emberhez hasonlóan megint magasabb lécre emelném az életszínvonalamat. Ez a fajta viselkedés mozgatja a fogyasztói társadalmat. Tökmindegy, hogy mennyit keresel / mennyire vagy sikeres, amíg ott van benned a vágy, hogy még mindig többet akarsz, de nem tanulod meg közben értékelni azt, amid van, akkor állandóan ebben a hajszában fogod tapasztalni magadat.

Mindig lesz valaki, aki nálad okosabb / szebb / jobb / többre vitte / stb... Szóval ne másokhoz viszonyítva akard meghatározni önmagadat. Tanulj meg magaddal élni, akkor is, ha nem vagy / nem leszel sikeres. Különben egy nagyon keserű és boldogtalan élet fog várni rád.

2020. nov. 11. 16:55
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Miért érzem magam senkinek másokhoz képest?

Mert biztos az is vagy.

2020. nov. 11. 17:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
"Miért érzem magam senkinek másokhoz képest?" Hát talán mert másokhoz hasonlítgatod magad, nem gondolod? ha erről leszoknál, minőségibb életet élhetnél.
2020. nov. 11. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kik azok a "mások", akikhez képest senkinek érzed magad? Egy 8 általánossal rendelkező takarítòhoz képest is senkinek érzed magad? Miért csak a világsztárok a mérce?

De a saját család, ház se feltétlen kell a mérce legyen. Van, aki ezek nélkül is teljes boldog életet él anélkül, hogy egy senkinek érezné magát.

2020. nov. 11. 19:54
 6/8 A kérdező kommentje:

De hogy tudnám ezeket a gondolatokat elhesegetni?

Higgyétek el nagyon rossz érzés nekem ez, főleg most,hogy olvasom a válaszokat, és elment a motivációm. Amit az egyik vàlaszoló említett,hogy nem csak akarat kérdése az elég nagy pofon, felnyitotta a szemem, és még rosszabb, hogy küzdhetek, akkor sem leszek nagyon sikeres :(

Jólétbe akarok élni, világot látni, úgy érzem csak ez tenne boldoggá ...ezáltal irigykedem a sztárokra és ő hozzájuk mérem magam, hogy tudnám megváltoztatni ezt a gondolkodást és,hogy lehetnék boldog csóróként??

2020. nov. 11. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
7 - a #3-as válasz minden szavát meg kellene fogadnod. Ennél jobbat nem is lehetett volna írni. Ne haragudj meg, de ha ezek után is csak ennyi telik tőled (mint 7-ben), akkor neked nem más a bajod, mint az önsajnálat meg a hiszti.
2020. nov. 11. 20:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A hármast többször is felpontoznám, ha lehetne. Igaza van.

Kérdező, neked az értékrendeddel van a baj. Miért hasznosabb vagy jobb egy világsztár, mint egy hétköznapi hős?

2020. nov. 11. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!