Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha én nem szülök gyereket...

Ha én nem szülök gyereket akkor nincs is értelme élnem?

Figyelt kérdés
2020. nov. 9. 23:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

Minden ember élete értékes, azé is, akinek van gyermeke és azé is, akinek nincs. (=

Rengeteg szép dolgot tehetsz a világban, például segíthetsz más embereknek, vagy védheted az állatokat...

Fel sem lehet sorolni. :D

Ha nem szeretnél gyermeket, az sem probléma, semmi rosszat nem teszel.

Minden életnek van valami értelme! :)

2020. nov. 11. 08:21
 12/20 anonim ***** válasza:
47%

evolúciós értelemben valóban így van, hogy kizárólag a magad mögött hagyott utódok minősége és száma számít.

Ha nincsen gyereked, akkor nem kell törődnöd a távoli jövővel, mivel te már a halott leszel akkor, amikor a nem létező gyerekeid élnének, szóval számodra véget ér a történelem kb. 40-45 évesen.

Hogy ez a felelősségmentesség jó érzés-e vagy nem, az szerintem teljesen személyiségfüggő. Van, akit nyomaszt, másokért is felelősséget kell vállalnia, van akit meg boldoggá tesz, hogyha másokért felelősséget vállalja.

Ettől a felfogástól függ, hogy boldog leszel-e gyerekek nélkül, vagy nem.

2020. nov. 11. 23:06
 13/20 anonim ***** válasza:
85%
#12: Egy tudatos gyermektelen miért ne vállalhatna felelősséget a jövőért? Pl. túlnépesedés van, már pusztán azzal, hogy nem növeli a népességet sokat tett a jövő generációiért. A kisebb ökológiai lábnyomról, több klasszikus értékteremtő munkáról nem is beszélve.
2020. nov. 12. 08:47
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi vagy te szülőgép vagy ember. Ki mondta neked ezt a hülyeséget.

Élj úgy ahogy te szeretnél.

2020. nov. 12. 19:57
 15/20 anonim ***** válasza:
42%

#13 az összes tudatos gyerektelen, akit ismerek és azt hangoztatja, hogy a Föld bolygó jövője miatt nem vállal gyereket, k u r v a nagy diesel SUV-val ingázik be az agglomerációból naponta 50-60 km-et (egy irányba) 200-300 négyzetméteres házban laknak ketten a párjával, havonta cseréli a ruhatárját és évente többször járnak síelni, exzotikus Európán kívüli helyre nyaralgatni.

Kokrétan 3 ilyen párt ismerek, akik szóban hatalma környezetvédők, és állítólag környezetvédelmi okok miatt nem akarnak gyerekt.

Nem hiszem el senkinek, hogy CSAKIS az az ok, hogy túl nagy az ökológiai lábnyom, hogy nem akar gyereket, ez kamu és divatos kifogás. Pont olyan, mint amikor a hollywoodi celebek mennek magángéppel prédikálni környezetvédelemről valami konferencára. Képmutatás és hiteltelen az egész.

2020. nov. 12. 23:18
 16/20 anonim válasza:
100%
Van értelme, persze, hogy van, a boldogság és ha te így vagy boldog akkor máris van értelme.
2020. nov. 14. 08:51
 17/20 anonim ***** válasza:
82%

"Ki mondta neked ezt a hülyeséget."

Sok gyerekestől hallok hasonlót. Engem is piszkálnak, hogy miért nincs gyerekem, mintha így értelmetlen lenne az életem, pedig azt se tudhatják, hogy saját döntés e.

2020. nov. 14. 08:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lenne értelme élned? Rengetegen nem vállalnak gyereket. Sok esetben sajnos, aki vállal is gyereket, az többnyire a támogatások miatt teszi, csak megjátssza magát, s ez a legszomorúbb, s a legnagyobb felelőtlenség is egyben.
2020. nov. 14. 12:18
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

De igen is, van értelme.

Én például sosem vágytam gyerekre, inkább nyűgnek tekintem.

2020. nov. 14. 13:23
 20/20 anonim ***** válasza:
52%

#15: Dehogy csakis. Én sem egy indokot fogalmaztam meg... De aki szerinted egyedül diesel SUV-val jár a városba, az nem ugyanilyen autóval vinni a gyerMeket az iskolába még 14 évesen is, és hagyna annyival nagyobb ökológiai lábnyomot? Dehogynem. Ugyanazt az élet színvonalat akarná élni amit most is. Ilyen mentalitás mellett pedig a gyereknek is az átlagnál messze nagyobb lenne a kibocsátása. A személyautót meg azért ne mérjük már a magángépekhez, mert nonszensz az egész...

2020. nov. 14. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!