Miért van ennyi vírustagadó/ ember, aki szerint a korona csak egy nátha?
Koplárovics úr reagálását kiegészíteném.
"a kórházak minden egyes koronavírusos halott után 1 millió Ft támogatást kapnak"
"Így aztán amikor a TV-ben az esetszámok drasztikus növekedéséről hallok, ezeket a számokat szkepticizmussal hallgatom."
Igen, egyértelműen, biztosan van csalás.
De ez nem elég érv.
Már csak azért sem, mert a csalás jó eséllyel arányos a valódi esetszámmal, együtt növekednek, különben nagy eséllyel lebukna.
Ugyanez a kórházi esetszám-csalás máshol is megvan, Németországból is hallottam hasonló esetekről.
Mindenesetre erősen kételkedem, hogy a koronavírus HALOTTAKÉRT járna támogatás, nem pedig a beregisztrált kezeltekre. Ez gyakorlatilag a valós regisztrált, kórházban kezelt súlyos fertőzöttek IRTÁSÁRA lenne motiváló, nem pedig a megmentésükre.
"Kb. 10 ismerősöm esett át rajta, egyiknél sem volt durvább mint egy nátha. Akkor mitől féljünk? :D"
Kb. 10 ismerősöm van, aki már hajtott át vasúti átjárón pirosnál, figyelmetlenségből vagy szándékosan. Még egy sem halt meg.
Kb. 100 ismerősöm van, aki dohányzik, mégsem halt meg rákban.
Akkor mitől féljünk?
Kb. 20 ismerősöm van, akik különösebb komoly szenvedés nélkül túl vannak rajta.
Kb. 10 ismerősöm van, aki túl van rajta és azt mondja, maga volt a pokol.
2 ismerősöm meg belehalt.
Akkor féljek helyetted is?
Persze, hogy bármibe bele lehet halni. Agyonverhet otthon a könyvespolc is. Ellenőrzöm is, hogy jól van-e a helyén.
A lényeg a reális mértékű intézkedés.
A jelen koronavírusos intézkedések jócskán lazábbak, mint amilyenek pl. egy ebola esetén lennének.
Én magamat nem is féltem, hiszen jó eséllyel nálam is maximum egy erősebb influenza vagy tüdőgyulladás jellegében folyna le.
De ott vannak a hetven feletti szüleim, életaktívan, életvidáman, de ilyen-olyan egyéb krónikus gondokkal, őket lehet, hogy elvinné.
És igazából ez az egész védekezés róluk szól.
Akinek nincsenek veszélyeztetett szerettei, annak sincs joga őket halálra ítélni azzal, hogy fél vállról veszi.
26-os, nem félvállról veszem, de minden információt fenntartásokkal kezelek, mivel azért nem tükrözik a valóságot ezek a számok. Biztos forrásból tudom, hogy azért nem szentírás, amit közzé tesznek.
Ettől függetlenül nem trollkodok, van rajtam maszk, be fogom tartani a szabályokat, ahogy eddig is, de nem fogok rémüldözni. Az a lelki egyensúlyon nem segít és azért az is fontos, hogy minden értelemben épek tudjunk maradni. Meg én a jelenlegi gazdasági válságot nagyobb problémának értékelem, hiszen több vesztese lesz, mint a koronának.
#28: Persze, pánik semmire sem jó és nincs is alapja.
Statisztikák értékeiben lehet kételkedni, de a vírus létezésében és veszélyében nem. A korlátozások betartása is csak csökkenteni tudja az esélyt, nullázni nem, tökéletes védelem nincs, ez van.
Akik kitalálják a korlátozásokat, mindenképpen jobban értenek ehhez, mint én, követem az utasításokat és kész.
Amit magam hozzá tudok tenni, saját kézfertőtlenítő, ha valahol valamit fogdosok, kerülöm a nyüzsgős helyeket stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!