Miért van ennyi vírustagadó/ ember, aki szerint a korona csak egy nátha?
#7 Szerintem a legtöbben értik a kérdést, nem kell itt rögtön kötekedni.
#9 Tényleg nem lesz senki előrébb a válaszokkal, de ebben a topicban járnak kelnek értelmes emberek is, ezért gondoltam, hogy itt is megkérdezem, hogy ki mit gondol erről.
Na, akkor most bedobom a kommunikációs atombombát: én vírustagadó vagyok, bevállalom. :D
Hogy egészen pontos legyek, nem tagadom a koronavírus létezését és azt sem, hogy bizonyos embereknél komoly szövődményeket eredményezhet. Azt viszont vitatom, hogy ez a vírus az elhalálozás (és nem a fertőzőképesség) tekintetében valóban olyan veszélyes lenne, mint amilyennek a média igyekszik beállítani. Ezt az állításomat a KSH előző tíz évre visszamenő halálozási rátái miatt vélem igaznak: Magyarországon évente átlagosan 110.000 ember hal meg (ez havi cca. 9200 ember). A koronavírusban a hivatalos statisztikák szerint eddig 8 hónap alatt ~2250 db emberéletet követelt. Ezt a fenti számok ismeretében statisztikailag elenyészőnek tartom.
Szintén szkepticizmusra ad okot az is, hogy az egészségügyben dolgozom és ezért pontosan tudom, hogy a kórházak minden egyes koronavírusos halott után 1 millió Ft támogatást kapnak. Amióta ezt bevezették, a kórházi vezetőség parancsa értelmében még az autóbalesetben elhunyt személyeket is gyakran koronavírusosnak kell beállítanunk. (Elemi érdekünk, pénzt kapunk érte.) Így aztán amikor a TV-ben az esetszámok drasztikus növekedéséről hallok, ezeket a számokat szkepticizmussal hallgatom.
Ez persze az én véleményem. Ettől függetlenül közeledik a tél és az influenzaszezon, úgyhogy tessék sok C és D vitamint szedni, valamint a nagypapa házipálinkáját is mértékkel fogyasztani! A legjobb gyógyszer a megelőzés. ;)
14-es, ezt nekem is mondta orvos, hogy ők bónusz pénzt kapnak, ha 97 éves Mari néni végelgyengülését is koronának jelölik be. Emiatt aztán elgondolkodtató, hogy mégis mennyire veszélyes, hiszen ebből látszik, hogy az adatok nem helyesek. Plusz nem tesztelünk eleget ahhoz, hogy reális képet kapjunk a tényleges helyzetről...
Én nem tagadom, hogy létezik korona, de azt igen, hogy valóban olyan veszélyes. Nem érzem rosszabbnak, mint egy influenzát, ami szintén sok ember életét követeli minden évben.
14-es! Ezt mintha én írtam volna.
A vírus veszélyességében kételkedésre legalább ugyanannyi okunk van, mint hinni a veszélyességében.
"mint amilyennek a média igyekszik beállítani."
Az a baj (a te álláspontod szempontjából baj), hogy a média elsősorban az orvosok és virológusok (legalábbis azok nagy többségének) a saját tudásukon alapuló véleményét közli. Azaz nem a média találja ki, hogy mit tegyenek közzé, hanem szakemberek tudását veszi figyelembe. Én megértem, hogy ellenséges vagy a médiával, és nyilván nem is lehet elhinni semmit, ami a saját "véleményük". De itt egyáltalán nem erről van szó. Azaz azzal, hogy te nem gondolod a vírust veszélyesnek, a szakemberek állításában kételkedsz. Igen, a szakértők között is van 1-2%, aki a többiekkel szembemegy, ez igaz.
"Ezt az állításomat a KSH előző tíz évre visszamenő halálozási rátái miatt vélem igaznak: Magyarországon évente átlagosan 110.000 ember hal meg (ez havi cca. 9200 ember). A koronavírusban a hivatalos statisztikák szerint eddig 8 hónap alatt ~2250 db emberéletet követelt. "
A KSH adatokban minden halálozás benne van. Az influenzától az baleseteken át más betegségekig. Minden. Szokás még az influenzával úgy összehasonlítani a Covid19-et, hogy influenzában még talán a mostani számoknál is többen halnak meg naponta egy súlyosabb járvány alatt. Azonban a számok összehasonlíthatatlanok: normál influenzaszezoban gyakorlatilag védekezés nélkül hal meg sok ember, most meg legalább az emberek értelmesebb része betartja a járvány miatti védekezés szabályait. Nyilván az olyanok, mint az éjszakai kijárási korlátozás meg az ingyenes parkolás igazából semmit sem érnek, de a maszkviselés, a távolságtartás és a fertőtlenítés nagyon durván csökkenti a fertőzöttek számát. És így halnak meg kb ugyanannyian. Mintha egy csatában kiállnál a nyílzáporba meztelenül és páncélban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!