Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van aki megbánta, hogy szenved...

Van aki megbánta, hogy szenvedett a diplomáért, mert nem tudott elhelyezkedni vele vagy utálja amit csinál?

Figyelt kérdés
Én 6 évig szenvedtem érte, ráment az egészségem (autoimmun beteg lettem), régóta munkanélküli vagyok ráadásul még a hallgatói szerződés miatt 12 évet is le kell dolgoznom 20 év alatt vagy visszafizetni a sok milliót. Legszívesebben januártól új szakmát tanulnék (könnyű OKJ-s szakma), de azzal se fogok tudni elhelyezkedni és már bőven dolgozni kellene, hogy eleget tegyek a hallgatói szerződésnek, munka mellett meg nem tudnék tanulni. Ja és 27 vagyok tehát már sehova nem kellek munkatapasztalat nélkül. Ha 19 évesen azt mondom nem megyek egyetemre és belekezdek 2-3 OKJ-ba (megnézni melyikkel hogy tudok elhelyezkedni és szeretem-e) vagy megpróbálom külföldöt, még az is jobb lett volna, minthogy szenvedjek olyan diplomáért, amit utálok és nem is kellek sehova. Van köztetek, aki hasonlóan megbánta, hogy egyetemre ment?

2020. nov. 3. 12:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#10: Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára. Az a rengeteg mérnök, közgazdász, építész vagy informatikus akik olyan cégeknél dolgoznak mint a Bosch, Audi, ITSH, Morgan Stanley, Unicredit, Swietelsky, Vodafone és még sorolhatnám biztosan nem nettó 300-at keresnek. Még a vidéki nagyvárosokban is hemzsegnek a +10 milliós kocsik, Budapestről nem is beszélve. Egy csomó embert ismerek, akik elvégezték az egyetemet és pár év alatt annyit keresnek a szintén diplomás párjukkal, hogy +30 évesen saját kocsi, saját ház+gyerek. Oké, lehet talán CSOK-ot is felvettek, de simán visszafizetik és még el is járnak nyáron a görögbe/spanyolba, télen meg síelni osztrákba' (!sic). A sok melós szakiról meg sem feledkezve, akik most lehet szívnak (mint mindenki), de előző években annyit kértek el amennyit nem szégyelltek egy-egy építkezésen. Szóval biztos sokaknak nagyon szar, de rengetegen megvannak a diploma+menő multi párossal úgy, hogy nem keresnek annyit, mint No.-ban vagy Londonban, de tök jól elvannak. Én is tök jól ellennék, ha legalább angolul folyékonyan tudnék beszélni.
2020. nov. 4. 18:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Haha jó, hogy írtad a Boscht is. Valamennyi buta, bukdácsoló volt évfolyamtársam ott dolgozik. Amelyiknek gazdag volt apucija, az összehozta az egyetemet is neki. Volt osztálytársam ketszer vagy háromszor ment úhraérettségizni, és a közepes szar matekjával meg a duplázós pontszámítással felvették. Másik ismerős csaj, nem mondom meg melyik másik cégnél, de a cégvezetőnek rakta szét a lábát, és így egy érettségivel nagylábon él a már férjével, aki apánk lehetne...

Kicsit nézz már a dolgok mögé, ne legyél naiv. Látom, hogy téged is elkápráztat a felszín, ami hazugság és szemfényvesztés. 😉

2020. nov. 4. 19:07
 13/14 anonim ***** válasza:
55%
És mielőtt irigynek hinnél, nekem is van diplomám, meg szakmám is érettségi mellett, meg normális állásom. Csak én pont nem szoptam le senkit ezért és anyuék sem tömtek pénzzel.
2020. nov. 4. 19:13
 14/14 A kérdező kommentje:
#13: Igazad lehet. Az ilyen multiknál feltűnően sok a csinos csaj és lehet nem is elég önmagában a tudás. Végülis gőzöm sincs ők hogy kerültek oda, csak gondoltam egy jó programozóra/mérnökre mindig szükség van és úgyis felveszik őket jó munkahelyre. Nem tudom...
2020. nov. 5. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!