Melyik szakmát válasszam? Melyikkel lenne könnyebb elhelyezkedni?
- Gyakorló csecsemő- és gyermekápoló
- Kisgyermekgondozó, -nevelő
- Gyógyszertári asszisztens
- Gyógymasszőr ?
21L
Ez a sorrend jó. Nyilván az első. Ha nem szereted a csecsemőket, akkor a kisgyermekgondozó. Ha a kisgyerekeket se, akkor a gyógyszertári asszisztens.
A masszőr is jó, csak bírni kell nagyon erővel. Ha privátban csinálod, akkor akár 1-2 hét alatt összejöhet annyi, mint átlag munkával 1 hónap alatt.
Elhelyezkedni még bármelyikkel tudsz. De egy csecsemő vagy kisgyermekgondozóval az éhhalál szélén fogsz tántorogni. Bár jó au-pair lehet belőled Németországban, Svájcban, erre-arra... de azért gondolom elsősorban itthon helyezkednél el.
Gyógymasszőr lenne a legjobb. Ha van benned kis ambíció, akkor munka mellett még hozzácsapsz ilyen-olyan masszőrképzéseket, és saját szalont nyitsz, vagy elmész akárhova a versenyszektorba.
Nagyban függ attól is, hogy melyik városban próbálnál szerencsét.
Nekem pedagógiai asszisztens, valamint gyógy -és sportmasszőr szakmáim vannak. Mikor még Békés megyében kerestem ezekkel a szakmákkal állást, folyamatosan zsákutcákba jutottam, kisvárosokban egyszerűen lehetetlen ilyen szakmákkal elhelyezkedni, vagy legalábbis nagyon nagy mázli kell hozzá.
Aztán mikor Budapesten kezdtem el állást keresni ugyanezekkel a szakmákkal, még válogatni is tudtam a lehetőségekből, olyan sok jött velem szembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!