Van aki megbánta, hogy szenvedett a diplomáért, mert nem tudott elhelyezkedni vele vagy utálja amit csinál?
Jelen 🙋♀️
Megírod, mit tanultál 6 évig? Persze csak ha szeretnéd. Lehet, hogy nem is menthetetlen a helyzet, ennyi képzési idővel többségében komoly szakok vannak.
Nálam az volt, hogy totál büfé az egész, világos volt a kezdetektől, de ragaszkodtam hozzá mert hittem magamban, hogy nekem ezzel mégis lesz jó munkám. Lett is, csak nem abban a szektorban, így betanított vagyok és tudom, hogy soha nem fogok “szakmabeli” fizetést kapni, ha nem tanulok még valamit. Szerintem valami kapcsolódó területtel próbálkozhatsz te is, kiindulásnak nem rossz az sem.
A belsőépítészetet, formatervezést tanult volt évfolyamtársaim (én váltottam szerencsére, másik egyetem, másik szak, de azt a négy feláldozott évet borzalmasan bánom). Nem a Mome-s képzés.
Nem akarom részletezni, de ott büfé-szak szintjére volt lesüllyesztve az oktatás. Viszont arcot azt kapnak a diákok, bár nem tudom mire mennek vele.
Egyetlen jó dolog, hogy ott ismertem meg a feleségemet.
5 kidobott év nekem is. Pár évet bírtam az eredeti szakmámban, de olyan siralmasan megalázó (állami) fizetést kaptam, hogy a végén arra jutottam, hogy számomra luxus ilyen helyrn dolgozni. Azt gondoltam, hogy a tehetős családi háttérrel rendelkező emberek dolgozzanak ebben, mert nekik úgysem számít, ha keveset keresnek.
Aztán most egy másik területen dolgozom, de itt meg azért nehéz előre lépni, mert nincs szakirányú végzettségem. Hát, így alakult. Jelenleg azonban nem szándékozok tanulni. Túl sok időt dobtam már ki, nem akaródzik tanulni.
Én a másik oldal vagyok.
Érettségi után rövid okj képzés után külföldre mentem dolgozni, hol ide hol oda. Mindezt 6 évig. Természetesen van pozitív hozadéka is, de szociális téren nem egyszerű valahogy az otthoni generációból kiestem. Barátok elkoptak. Nem bántam meg a döntésem hisz tudatosan választottam. Bár egy kisebb hiányérzet mostanában előfordult a tanulással kapcsolatban, hogy milyen jó lett volna azok a gondtalan egyetemi diákévek buli stb..
Viszont a szürke valóság sokszor a stressz, a kuporgatás, spórolás, anyagi függés a szülőktől. És ha valaki tényleg rossz szakot választ akkor a megbánás, a kidobott évek de azért biztos volt benne valami tanulság tapasztalat pozitív megélés.
Sajnos hajlamos az ember -főleg aki nem tudja mit akar- egyszerre több helyen lenni egy időben.
Muszaki diploma. Nevetseges allami fizu lenne. Helyette az epitoiparban dolgozok hidegburkolokent. Festek is,ha kell meg giszkartonoztam is mar. Utalom . Flleg,h 50 kg-os nokent csinalom ezt.
A diploma evek alatt en is lebetegedtem,de aztan kimasztam belole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!