Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar emberek miért lopják...

Sic Semper Tyrannis kérdése:

A magyar emberek miért lopják el MINDENHONNAN a tollakat?

Figyelt kérdés

Eddig 2 idegen országban éltem (Portugália és Svédország) fél, illetve 1 évig, és egyik helyen sem tapasztaltam ezt. Elég sok külföldi ismerősöm van különböző országokból, akár csak neten keresztül, őket is kérdeztem már, de egyikük sem tapasztalta ezt. Tesóm az Egyesült Királyságban él, sokat ingázik Wales-be és Skóciába, ott sincs meg ez a jelenség.

Így arra kellett jutnom, hogy ez tipikus magyar szokás. Csak azért írom ezt le, hogy nem fikázni akarom a magyarokat, mielőtt bárki belémkötne...

Viszont tényleg tapasztalom ezt, bárhol járok. Amíg suliba jártam, rendszeresen lopkodta mindenki a másik tollát. Dolgoztam már irodában, a főnöknek hetente kellett venni 4-5 csomag tollat, mert mindig elnyelte őket a föld. Friss sztori: a mostani melóhelyemen reggel tettek ki egy bögrényi (kb. 30 db) tollat, hogy a jelenlétit alá tudjuk írni - délutánra üres volt a bögre...

Szóval a kérdés adott: miért? Engem ez komolyan érdekel. :D

#lopás #toll #justhungarythings
2020. okt. 30. 18:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Mert menőnek gondolják magukat, de nem csak ettől...
2020. okt. 30. 20:20
 12/17 anonim ***** válasza:
96%
Gyárban dolgozom logisztikán, itt a kollégák nettó 400-at kapnak mégis görcsösen lopják el a használhatatlan olcsó tollakat (meg minden mást). Többször megtörtént hogy pénteken ellopták az összes tollat és hétfőn meg nem tudtak mivel írni.
2020. okt. 30. 20:30
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
Romániában még az asztalt is ellopnák a toll alól. Ahoz képest még ez jó. :D
2020. okt. 31. 11:30
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

Arra nem gondolsz, hogy csak magánál felejti, elfelejti visszaadni?

Abban meg nem hiszek, hogy más nemzet ennyivel jobb lenne, mint mi magyarok. Egyrészt irreális, másrészt elég megnézni a külföldi turistákat.

2020. okt. 31. 11:40
 15/17 anonim ***** válasza:
#14 Jó sok feledékeny ember van akkor.😂
2020. okt. 31. 14:24
 16/17 anonim ***** válasza:
69%

# 15

Én "loptam" már tollakat feledékenységből.

Ha én adok kölcsön, nekem is sokszor mondják, hogy de én tartsam észben, mert ő el fogja felejteni és hazaviszi. Aztán egyikünknek se jut eszébe abban a pillanatban, amikor vissza kellene adnia a tollat, így el is viszi tényleg.

2020. okt. 31. 14:32
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Meg kell nézni milyen kormányt választottak, és megérted.
2020. nov. 1. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!