Szerintetek aki szenved a boldogtalanságtól és esélyét sem látja annak, hogy valaha kilábaljon a depressziójából, az tartozik annyival az esetleges szeretteinek, hogy az ő kedvükért ne vessen véget az életének?
Figyelt kérdés
Ez egy nagyon gyakori ellenérv az öngyilkossággal szemben, ahogy megfigyeltem.2020. okt. 25. 16:32
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
39 szavazat
1/19 anonim válasza:
Én főleg ezért élek. Meg gyávaságból.
Boldog már nem leszek, de ha meghalnék, a családom is boldogtalanabb lenne. Csak ők bántak velem emberként, amiért hálás vagyok.
2/19 anonim válasza:
Nemcsak a szeretteinek, hanem saját magának is tartozik annyival, hogy megpróbálja helyrehozni a dolgokat és nem dobja el az életét. Az öngyilkosság a gyávák fegyvere.
4/19 anonim válasza:
Igen.
És úgy írom, hogy mindkét oldalon voltam.
5/19 anonim válasza:
Az változtassa meg a gondolkodását.
6/19 A kérdező kommentje:
Az a "baj", hogy sejtésem szerint a többiek legrosszabb esetben is egy vagy két éven belül túl lennének rajtam, azután menne az életük tovább, mintha nem történt volna semmi, és ez a relatíve rövid ideig tartó szomorúság nem vethető össze azzal a spirállal, ami már nagyon rég magába szippantott és egyre mélyebbre és mélyebbre húz az idő előrehaladtával. Fene tudja, hogy hány évtizeden át fog tartani még, sajnos fiatal vagyok és a női felmenőim vígan elélgedélnek/tek 90-95 évekig anélkül, hogy valaha lett volna komolyabb egészségügyi problémájuk ez idő alatt.
2020. okt. 25. 17:19
7/19 A kérdező kommentje:
*eléldegélnek
2020. okt. 25. 17:21
8/19 anonim válasza:
Ugy is meghalsz nem kell sietni, drogozz, prostizz vagy amit akasz ha nem szamitana az elet em ilyesmiket csinalnek
9/19 anonim válasza:
Nincs esély rá, hogy ebből valahogy kikerülj? Ha nem is az, hogy boldog, de legalább ne szomorú, azaz semleges legyél. Mi miatt vagy depressziós? Nem tudna neked valaki segíteni?
10/19 anonim válasza:
Nehogy azt hidd, hogy a szüleid, nagyszüleid, igazán közeli hozzátartozóid 1-2 év alatt túllépnének a halálodon (normális családi kapcsolatokat feltételezve)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!