Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy bántok a hangulatjelekkel?

Hogy bántok a hangulatjelekkel?

Figyelt kérdés

Messengerben, vagy akár sms-ben, milyen gyakran, hogy használjátok?

Nemrég kezdtem beszélgetni valakivel, aki egyszerűen nem használ semmilyen hangulatjelet. Nem zavaró, csak furának találom. Valójában az jobban idegesít, amikor valaki teletűzdeli a pár szavas mondatát mindenféle röhögő meg vigyori arcocskával. Én valahol a középúton vagyok, a sima mosolygós smiley-t, az xd-t, a :D-t, és a kacsintós ;) jelet használom, időnként mást is használok, de ezeket sem minden mondatom után természetesen.

Viszont a lényeg, hogy eszembe jutott, hogy a beszélgetőpartenerem esetleg ezt a mennyiséget is soknak találja vagy nem vevő rá és nekem sem kellene használnom az illetővel. Ugyanakkor én meg úgy érzem, hogy a szarkasztikus mondataim után nem árt odabiggyeszteni egy-egy lightosabb hangvételt sugalló hangulatjelet, máskülönben nem jön át a fekete-humor, de lehet, hogy csak én gondolom így, ezért kérdezlek titeket is.

Tudom, persze a legjobb az lenne, ha megkérdezném az illető, hogy ő miért nem használ hangulatjeleket vagy, hogy egyáltalán mit gondol róluk, de csak most jutott eszembe és nem beszélünk minden nap, meg nem is ilyen random dolgokról.

2020. okt. 24. 23:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én úgy használom a hangulat jeleket, ahogy valóban is érzem magam, vagy amit élőben is kimutatok. 🙂😊☹️😕😐 nem viszem tulzásba. Ha nem akarom kimutatni a hangulatom, akkor nem küldök semmit.
2020. okt. 26. 09:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Én leggyakrabban a :D meg a :) jeleket használom. Néha a :( és :/ A többit nagyon ritkán. Általában egy messenger üziben egyet. De van, hogy egyáltalán nem használok. Ha valaki túl sokat használ akkor gyerekesnek, ha egyáltalan nem, akkor olyan tartózkodónak gondolom a stílusát.
2020. okt. 26. 16:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Én még anno 2011-ben regisztráltam facebookra,akkor voltam 14. Értelemszerűen akkor még nem használtam emojikat,tanulgattam az egész rendszert. Visszaolvasva az akkori üzeneteimet full unalmasnak és érzelemmentesnek tűnnek,olyannak tűnök,mint aki nem is akar beszélgetni.

Manapság a ":D" szinte kötelező nálam. Alapjáraton nem viszem túlzásba,de azért az alapemojik ( :( :/ :D :) stb) szerintem "elvártak". Hülyén hangzik de ez van.

2020. okt. 26. 18:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem az emoji csak a közösségi médián való társalgásra alkalmas. Sima üzenetkuldesnel soha se használok, bár nem is tudnék. Viszont Messenger, insta, twitteren előszeretettel használom. Persze Egy mondat után egyet max, csak hogy az emoji ne vegye el a mondanivalómról a figyelmet. De amúgy ezeken kívül egyiket se használom: 🥺🙄🥰❤😌😏
2020. okt. 26. 20:14
 15/16 anonim ***** válasza:
6%

Én egyáltalán nem használok ilyet. Olyannak tartom, mint az óvodában, az olvasni még nem tudó kicsiknek a jeleket.

Igyekszem elkerülni azokat, akik így akarják kifejezni a mondanivalójukat.

2020. nov. 15. 06:14
 16/16 anonim ***** válasza:
62%

"Olyannak tartom, mint az óvodában, az olvasni még nem tudó kicsiknek a jeleket."

Semmi köze a korhoz vagy az olvasni tudáshoz az emoji használatnak. Ez a 21.század,nem a 20. Haladni kéne a korral.

"Igyekszem elkerülni azokat, akik így akarják kifejezni a mondanivalójukat."

Nem sok emberrel beszélhetsz :D

2020. nov. 15. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!