Hogy bántok a hangulatjelekkel?
Messengerben, vagy akár sms-ben, milyen gyakran, hogy használjátok?
Nemrég kezdtem beszélgetni valakivel, aki egyszerűen nem használ semmilyen hangulatjelet. Nem zavaró, csak furának találom. Valójában az jobban idegesít, amikor valaki teletűzdeli a pár szavas mondatát mindenféle röhögő meg vigyori arcocskával. Én valahol a középúton vagyok, a sima mosolygós smiley-t, az xd-t, a :D-t, és a kacsintós ;) jelet használom, időnként mást is használok, de ezeket sem minden mondatom után természetesen.
Viszont a lényeg, hogy eszembe jutott, hogy a beszélgetőpartenerem esetleg ezt a mennyiséget is soknak találja vagy nem vevő rá és nekem sem kellene használnom az illetővel. Ugyanakkor én meg úgy érzem, hogy a szarkasztikus mondataim után nem árt odabiggyeszteni egy-egy lightosabb hangvételt sugalló hangulatjelet, máskülönben nem jön át a fekete-humor, de lehet, hogy csak én gondolom így, ezért kérdezlek titeket is.
Tudom, persze a legjobb az lenne, ha megkérdezném az illető, hogy ő miért nem használ hangulatjeleket vagy, hogy egyáltalán mit gondol róluk, de csak most jutott eszembe és nem beszélünk minden nap, meg nem is ilyen random dolgokról.
Én még anno 2011-ben regisztráltam facebookra,akkor voltam 14. Értelemszerűen akkor még nem használtam emojikat,tanulgattam az egész rendszert. Visszaolvasva az akkori üzeneteimet full unalmasnak és érzelemmentesnek tűnnek,olyannak tűnök,mint aki nem is akar beszélgetni.
Manapság a ":D" szinte kötelező nálam. Alapjáraton nem viszem túlzásba,de azért az alapemojik ( :( :/ :D :) stb) szerintem "elvártak". Hülyén hangzik de ez van.
Én egyáltalán nem használok ilyet. Olyannak tartom, mint az óvodában, az olvasni még nem tudó kicsiknek a jeleket.
Igyekszem elkerülni azokat, akik így akarják kifejezni a mondanivalójukat.
"Olyannak tartom, mint az óvodában, az olvasni még nem tudó kicsiknek a jeleket."
Semmi köze a korhoz vagy az olvasni tudáshoz az emoji használatnak. Ez a 21.század,nem a 20. Haladni kéne a korral.
"Igyekszem elkerülni azokat, akik így akarják kifejezni a mondanivalójukat."
Nem sok emberrel beszélhetsz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!