Hogy bántok a hangulatjelekkel?
Messengerben, vagy akár sms-ben, milyen gyakran, hogy használjátok?
Nemrég kezdtem beszélgetni valakivel, aki egyszerűen nem használ semmilyen hangulatjelet. Nem zavaró, csak furának találom. Valójában az jobban idegesít, amikor valaki teletűzdeli a pár szavas mondatát mindenféle röhögő meg vigyori arcocskával. Én valahol a középúton vagyok, a sima mosolygós smiley-t, az xd-t, a :D-t, és a kacsintós ;) jelet használom, időnként mást is használok, de ezeket sem minden mondatom után természetesen.
Viszont a lényeg, hogy eszembe jutott, hogy a beszélgetőpartenerem esetleg ezt a mennyiséget is soknak találja vagy nem vevő rá és nekem sem kellene használnom az illetővel. Ugyanakkor én meg úgy érzem, hogy a szarkasztikus mondataim után nem árt odabiggyeszteni egy-egy lightosabb hangvételt sugalló hangulatjelet, máskülönben nem jön át a fekete-humor, de lehet, hogy csak én gondolom így, ezért kérdezlek titeket is.
Tudom, persze a legjobb az lenne, ha megkérdezném az illető, hogy ő miért nem használ hangulatjeleket vagy, hogy egyáltalán mit gondol róluk, de csak most jutott eszembe és nem beszélünk minden nap, meg nem is ilyen random dolgokról.
Egy üzenetbe nem szoktam egynél többet írni. Ha valamin zokogok, annyira vicces, akkor szoktam egy :DDDDDDD-t írni, de általában a mondatok végére tolok valami egyszerű emojit vagy azt sem. A :D-n kívül inkább a speciálisabbakat kedvelem, pl a vagányat😎 a megbotránkozót 😧, meg ezeket: 🤔🤫🤭🤨. Meg mikor incselkedek, iróniához szoktam a 🙃-t és néha a színes szivecskéket variálom. De általában ez úgy üzenetenként egy.
Nem viszem túlzásba, de nem szeretném, hogy flegmának hangozzon, amit írok, ezért inkább használok. Hivatalosabb üzenetben, felettesnek, idősebbnek (a szüleim kivéve) nem szoktam tenni. Valamiért túl közvetlen számomra.
Jaaja, mint a #2 kb. annyit ismerek meg a :( szomorú emojit.
22/f
SMS-ben nem igazán szokásom használni őket, de a többi platformon már igen. Amíg még nem igazán ismerem az illetőt, addig én igyekszem minimalizálni a használatukat. Utána sem viszem azért túlzásba, de érezhető a különbség.
Bennem távolságtartásérzést kelt, ha valaki egyáltalán nem használja őket. Nem azt mondom, hogy az üzenetet el kell velük árasztani, de azért mégis csak sokat tudnak jelenteni.
Én egy ilyen emojiban nem látom a beszédnek a stílusát: 🤗🤯😈🤠
Nekem nem azzal van a bajom, hogy használják, hanem azzal, ha minden 2. szó után van egy értelmetlen emoji, és rá tesz az is egy lapáttal, ha nem tud írni helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!