Mit csináljak, ha nem bírom az evéssel kapcsolatos hangokat?
25 éves nő vagyok. Nagyon szeretem a szüleimet, de egyszerűen nem bírom elviselni az evéssel kapcsolatos hangokat, amiket kiadnak.
És ez már nagyon kellemetlen. Ha meghallom, hogy valaki rág, szívja a fogát, esetleg szürcsöli a levest, koccan a fogához az evőeszköz, bőgnöm kell, és ott kell hagynom az asztalt. Nem bírom.
Ez odáig fajult, hogy nem ülök le egy asztalhoz enni, hanem emgvárom, míg végeznek, és utána.
A szotyi hangjával is így vagyok, illetve a különböző nyögésekkel(ha isznak és közben így nyögnek egyet vagy hangosan nyelnek).
Már nagyon durva nálam a helyzet, nem bírok megmaradni ilyenkor egy szobában velük. Mit tehetnék? Másokkal nincs így, kivéve, ha valaki valami nagyon hangos dolgot csinál, mint például almát eszik, vagy zöldséget ropogtat.
Egyszerűen megbolondulok, és próbálok küzdeni ellene, de nem tudok, teljesen összeroppanok idegileg. Csak hétvégente látogatom a szüleimet, de mindig van családi kaja, és kezdődik.
Amúgy csak otthon esznek így, bárhol vannak társaságban nagyon kulturáltan esznek, Apukám azt mondta, hogy legalább otthon had engedhesse el magát. Amiben igaza van. Meg nem disznó módjára történik, csak hangosak.
Nyugodtan lehet költözni.
Teged zavar egy tök normális jelenseg, semmikepp se varhatod el hogy más alkalmazkodjon hozzád.
mizofonia a neve, ha teged zavar, probalj meg egy pszichologussal beszelni rola, mert ez nem normalis.
engem is borzasztoan frusztral, amikor hallom, de mivel nem veluk elek, nekem konnyebb elviselni azt a havi 1-2 alkalmat
Van ilyen tulerzekenyseg, nagyon sajnalom. Szerintem a latogatasokat ugy kene megoldani, hogy reszben megmagyarazod, mi baj, es ne legyel reszese a kozos etkezesnek. Mert ehhez nem szoksz hozza. Talan gyogyszer van erre. Mert ez valaminek a velejaroja, nem tudom a nevet.
Nekem egyre jobban az eles hangokkal van bajom, mint biciklicsengo, iskolai csengo, magas csilingeles zeneben. Mikor ilyet hallok, nemcsak fizikai fajdalmat erzek
, hanem mintha mepofoztak volna, en pedig duhodt vagyok.
Sertodest okoz, de megis elmondanam, ezert lenne egy jo kis orvosi nev hozza, hogy ne ultessenek oda enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!