Hogy különböztetitek meg a tősgyökeres pestit a vidéki bevándorlóktól?
Így hivatkoznak magukra több helyen is (tősgyökeres pesti😍) mert ugye ez erény. Ha ti sétáltok Pesten az utcán, felismeritek ezeket az embereket? Van valami különleges ismertetőjegyük?
Esetleg egyentetkó bármi?
Speciel én is nyilatkoztam "tősgyökeres pestiként" a minap egy kérdésnél, ahol egy Bp-re került falusi gyalázta a vidékieket, miszerint a falusi ember mind bunkó paraszt, bezzeg a városi...
Ekkor kifejtettem "tősgyökeres pestiként", hogy ez nem igaz!
És én is csak remélni szeretném, hogy érthető voltam és ettől még nem vagyok rossz ember és "segg buta", de ahogy gondoljátok!
Szerintem csak félreértetted, mert nem voltál tisztában a tősgyökeres szó jelentésével. Millión dologra mondják, de te vidékiként arra vagy kihegyezve, hogy ezért lenéznek a pestiek, ezért érezted így.
Elkanyarodsz a tárgytól!
Én és többen erre válaszoltunk:
"Így hivatkoznak magukra több helyen is (tősgyökeres pesti😍) mert ugye ez erény."
Azaz felvilágosítottunk, hogyha valaki azt mondja magáról, hogy tősgyökeres pesti, ezzel csak egy tényt közöl, nem kell neked erre ugranod.
Aztán, hogy ki néz le téged és miért, ahhoz nincs mit hozzászólni, mert lehet, hogy pont a szomszédod aki lenéz téged, nem is egy tősgyökeres pesti, hanem csak 5 éve lakik Pesten.
17-es, nem vagyok pesti, és nem is szeretnék az lenni. Félreértés ne essék, szeretek ott kirándulni és nagyon sok lehetőség van ott, de egyéb okokból nem szeretnék felköltözni, nem mindenkinek való.
"Azaz felvilágosítottunk, hogyha valaki azt mondja magáról, hogy tősgyökeres pesti, ezzel csak egy tényt közöl, nem kell neked erre ugranod." - soha nem ugrottam rá senkire emiatt, csak már 5-6x tuti hallottam ezt a kifejezést, és már kezdek elgondolkodni, hogy vajon ez miben ismerszik meg, ha látszatra és viselkedésre ugyanolyanok mint bárki más. Miért említésre méltó dolog, ha semmit nem tesz a személyükhöz pl?
Nem gondolnám amúgy, hogy elkanyarodok a tárgytól, szimplán csak tisztáztam a másik két válaszolónak, hogy semmilyen hátsó szándék vagy rosszindulat nem áll a kérdés mögött.
Én ugyan agglomerációban nőttem fel, de mindig is sokat jártam Pestre. Ami változott mióta bent is lakok, hogy nem állok meg a kéregetőknek, tarhálóknak, hittérítőknek, adomány gyűjtőknek, meg úgy már senkinek. Ha bárki idegen bármit elkezd nekem magyarázni, le sem veszem a fejhallgatót, csak megrázom a fejem, annyit mondok, hogy köszi nem, és odébb megyek.
Alapvetően nehéz volt erre kondicionálnom magam, mert érdeklődő természetem van, de itt bent szétszednek ha a szemülbe nézel. Szerintem ezt egy tősgyökeres pesti már profi szinten űzi.
Ja, a szomszédjaimat sem ismerem, nem is érdekelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!