Nárcisztikus, vagy arrogáns? Mi különbözteti meg őket?
a nárcizmus az nem tulajdonság, hanem egy személyiségzavar. a nárcisztikus ember pont hogy nem arrogáns, mert a foga fehérjét inkább csak a családjában mutatja ki. idegenekkel gyakran negédes, mézesmázos. de ha úgy látja, hogy valaki alatta áll, vagy a hatalmában van, azzal nagyon kemény, és gyakran hisztériás.
ha valaki arrogáns, az más néven szimplán bunkó.
Köszi első válaszoló! Na és ha valaki nem csak a szűk környezetében "keménykedik", hanem minden hülyének megmondja a magáét (akár a főnökének is, vagy az igazoltató rendőrnek) akkor az önmagában kizárja azt, hogy az illető nárcisztikus személyiségzavarral kűzdjön?
ENnek a személyiségzavarnak vannak fokozatai? Vagy honnan tudhatom, hogy én nárcisztikus vagyok-e?
Kicsit rosszul fejezhettem ki magam. Szóval tudom magam kontrollálni, de felb*sz az ostobaság. Meg bizonyos főiskolai -egyetemi karon végzett emberek agyjátszása is irritál. Azokon mindig próbálok fogást keresni.
A kisszerű, primitív, átgondolatlan cselekmények is bosszantanak. Lehetnek ezek akármilyen kicsik, akkor is. Nem nagyon tudok példákat hozni. Sokszor kritizálok másokat, de soha nem a képességeik vagy megjelenésük, hanem a munkájuk/tetteik alapján.
Ugyanakkor nem tartom magam antiszociálisnak. Szerintem nagyon fejlett a szociáis érzékem (egy pasihoz képest), és van érzelmi intelligenciám.
A kérdés: Lehet, hogy nárcisztikus vagyok?
Leírásod alapján biztosra mondom, hogy nem vagy nárcisztikus.
A nárcisztikus embernek nem az igazságérzetét sértik a negatív események, hanem az egóját. A legapróbb (semleges!) dolgot is képes óriási sértésként felfogni, mert annyira alacsony az önértékelése, és annyira azt hiszi, hogy minden csak róla szól. Ilyenkor hisztéria, hallgatásba burkolózás, duzzogás a reakció, esetleg öngyilkossággal, elköltözéssel való fenyegetőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!