Japán-Kínai embert külsőleg mi különbözteti meg? Arcukon látszik, hogy ki kicsoda?
nyelvüket meglehet különböztetni...de ha látok japán-kínai embert nem tudom eldönteni.
Talán a szemüknél különböznek, amit mi nem látunk ?
Én személy szerint csak azt látom, hogy vágott szemű.
Ha sokat látsz meg lehet mondani. Nehéz így elmagyarázni. A japánoknak nagyon lapos arcuk van, kóreaiaknak meg kerekebb. Többi kínai.
Legalábbis ahogy én tapasztaltam (munkából kifolyólag sok ázsiai emberrel találkoztam régen). De fogadni sose mertem volna. A legjobb inkább udvariasnak maradni és ha muszály akkor rákérdezni.
Ha nem öregek akkor a szemükből kb egyértelmű szerintem. Én azt mondanám, hogy a kínaiknak jobban el van húzva kifelé, és alul egyenesebb, míg a japánoknak a belső sarka lefelé görbül, de amúgy nem is vékony feltétlen (csak fura alakú).
Idősekről nem tudom megmondani, max valahogy az arcukról, öltözködésükről, de ez nem tudatos.
Nyilván keveredtek valamelyest a japánok is, és minden országbeli, de a japánok, koreaiak arca elég egységes (valóban gyakoribb a lapos japán arc, és a kerekded koreai arc), viszonylag ritka a más japán arcszerkezet.
Kínában viszont rengeteg kínai nyelv és nép él, kevertebbek, nem beszélve a nyugaton megszállt területekről: Ujguria, Tibet teljesen más.
Szóval induljunk ki abból, hogy a japánok arca többségében egységes jellegű.
Tudni kell, hogy a japánok és a koreaiak is hunok, mint mi, magyarok (bár Kínának is van köze az ősmagyarsághoz.)
Az összes távol-keletinek többségét vége azonban mongoloid "beütésű" az arca, hiszen keveredtek velük.
Azonban könnyű azt 90%-os eséllyel tudni, hogy tipikus japán arcról van-e szó, ha a mongoloid arctípusból a laposabbhoz gondolatban hozzákevered az ősmagyart, a székelyt (ők a ma élő magyarok -úgymond- genetikai és kulturális prototípusai).
Szomorú, de itt Magyaro-on alig ismerik a típus székely arcot, pedig ők az ősmagyarság prototípusai. Egyfelől a jelentős germán keveredés miatt nincsenek itt képben, pedig a germánoktól erősen eltérő mind jellemben, mint külsőre a tipikus magyar.
Természetesen Erdélyben is viszonylag kevés a nagyon tiszta székely arc, de viszonylag nagy arányúak a jelentősen székely arcúak. Ha sok székelyt látsz, akkor hamar felismered a közös arcvonás jegyeiket.
Így hirtelenjében nem találtam tiszta tipikus székely arcot, de a híres emberek közül pl Sebestyén Mártáé ilyen, szóval az ő arca se tisztán székely, de nagyjából jellegzetesen az. (Egyébként mintha némi szász-germán "beütés" is volna az arcában, ez ne tévesszen meg senkit.)
Hirtelenjében találtam egy jellegzetes székely kislány arcot, olyan 10 éves forma, bár ezen arcban is van némi más jelleg, de kb 80%-ban székely:
De hogy lásd az eltéréseket, íme találtam egy szerintem kb fele részben nordikus szláv, és fele részben székely szerű arcot:
Na most, a fenti 3 arcon képzeld el magadban a közös jegyeket, az nagyjából a székely női arc.
Most pedig jellegzetes japán nők, lányok arcai - látni fogod, hogy 50-65%-ban székely magyar a japán arc is, csak a többi hányadban mongoloid ferde szemű, sárga bőrű, kerestem direkt kevésbé mongoloid japán arcokat, tehát kb 65% székely hun magyar arcok ezek, kb egyharmad mongoloid jelleggel, azaz japán női arcok:
...és most egy mongoloid arány felé tolódott japán arc, kb 50-50% mongoloid és székely magyar, ez is tipikus japán női arc:
Nem szeretnék kisregényt írni itt, ezért most csak a női/lány arcokra tértem ki. De remélem, ez alapján is tudsz tájékozódni, kedves kérdező mint irányadó jelleg.
Ajjjj, basszuskulcs... sajnos véletlen az egyik linket megismételtem és kimaradt egy...
JAVÍTÁSOM:
szóval az előző kommentemben az alulról a negyedik link
HELYETT
ezt akartam eredetileg:
TOVÁBBI JAPÁN arcok, melyek kevésbé mongoloidak, de székely-magyarosabb az arc szerkezetük, még egy tipikus férfi japán arc is lesz,
akinek legalább 50% székely arca van szintén - egyébként az
"Ao Haru Ride" (Blue Spring Ride) anime élőszereplős változatában szerepel mind, ha megnézed, akkor sok-sok, magyarosabb arcú japán fiatal arcot találsz, őket:
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a fotó linkjeimről nehogy félreértés essék: hangsúlyozottan a székely arcokból javasolt kiindulni, ők barna hajúak és szeműek, de a döntő a jelen kérdés kapcsán az arcszerkezet.
Ellenben a japánok a fekete hajukat és sárgás bőrüket a mongoloid típusoktól kapták, így könnyű összetéveszteni némelyik japán (kevésbé mongoloid japán) arcot (a fekete haj miatt) a (magyarországi) bajorokkal.
Semmi köze a bajorokhoz, germánokhoz se a székelyeknek, se a japánoknak, de a fekete haj mégis megtévesztő lehet.
(Más kérdés, hogy bárki bárkivel keveredhet, pl magyar a bajorral, magyar a japánnal, japán a bajorral, japán a kínaival stb, de én a tiszta, vagy nagyjából tiszta típusokról írtam múltkor és most is.)
(A bajorok félig germán eredetű nép, a fekete haj
nem tipikus a germánoknál, az egyéb keveredésből ered a germánok fekete haja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!