Csernusnak miért az emberek "leleplezése" a mániája?
Az tűnik ki a beszélgetéseiből mintha mindig azzal foglalkozna, hogy hol lehet fogást találni az emberen akivel beszél és hogyan lehet megszégyeníteni, hogy az utána egy rakás kakinak érezze magát.
Mindig a nagy leleplezést játssza el, hogy hoppá, na itt valami nincs rendben mert hogy ezt és ezt mondtad, ebből pedig ez és ez következik, és a végén oda jut el hogy mindenki (kivéve őt) egy gyáva, nem felnőtt, jellemtelen, alkalmatlan, megalkuvó, érzelmileg fejletlen senki! :D
Vajon ő képes csak úgy egy sima baráti beszélgetésre?
Mert a magyarok genetikailag alárendeltek. Birkák. Szükségük van arra, hogy alázzák őket.
Csernus kiszolgálja ezt az igényüket és megszedi magát rajtuk.
Jól teszi. A birkák megérdemlik.
Jó kérdés. Csodálom egyébként, hogy valaki komolyan veszi az embert.
Én évekig jártam egy kiváló szakemberhez, és annyi rálatásom van erre a témára hogy ki merjem jelenteni, hogy Csernus "módszere" olyan káros, hogy csodálom, hogy még nem tették el láb alól...
Szóval lényegében az a baj, hogy az emberek odamennek a problémáikkal, csernus meg logikusal levezeti, hogy mi az? Szerintem ezzel nincs gond.
A többi meg színház. A lealázással tudott befutni. Ha átlagos pszichológus válaszokat adna, a kutya sem tudná a nevét.
(Hozzáteszem: Sokszor bizony az őszinte szembesítés a leghatékonyabb. Volt olyan ismerősöm, akinek volt már öngyilkossági kísérlete, miközben pszichológushoz járt. Eléggé leosztottam és tádám, erre volt szüksége. Azóta összeszedte magát.)
Vegyük külön a színházat, ês a tênyleges segítséget. Cs. direkt hozza a drámát, mert ez látványos, bejött, és jól fizet.
De sok embernél már tênyleg csak a mentális pofon segít. Ha együtt pityeregne, meg sóhajtozna a betegeivel, akkor azok semmin nem változtatnának.
Én szemêly szerint nem bírom az arrogáns, lekezelő, fszfej stílusát, biztos, h ráborítanám az asztalt. De azt elismerem, h szakmai szemmel hatásos a módszer.
Amúgy őrá is ráférne ha vki ordibálna vele egy sort, mert ő se százas.
Hát ha valakinek az kell, hogy megalázzák, terrorizálják, leszólják és kigúnyolják, annak egészségére. Hajrá.
De ha valakinek tényleg csak ez a módszer segít, ott már eleve pszichológiai probléma van.
Egészséges embernek nincs szüksége arra, hogy verbálisan leköpjék és beletöröljék a lábát az arcába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!