Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért "válaszolnak" az emberek...

Miért "válaszolnak" az emberek olyan kérdésekre, amiről nem tudják, mit jelent?

Figyelt kérdés

Vannak olyan válaszolók, akik, ha egy olyan szakkifejezés, kevésbé gyakori szó vagy valami olyasmi szerepel egy kérdésben, amiről még nem hallottak, akkor nem a kérdésre válaszolnak, hanem visszakérdeznek, hogy mit jelent ez vagy az a szó, amit a kérdező használt.

Például itt a 8. válaszoló:

https://www.gyakorikerdesek.hu/ismerkedes__tarskereses__1074..

Vagy itt az első:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

De több hasonlóval is találkoztam már más kérdéseknél. Illetve közösségi oldalakon is gyakoriak a hasonló kommentek.

Azt még megértem, hogy vannak, akik próbálják elhitetni magukról, hogy értenek egy adott témához, közben meg nem is, de ezeknél konkrétan maga a válaszoló ismeri be, hogy nem ért hozzá, nem ismeri a kifejezést. Mi értelme van így hozzászólni egy kérdéshez? Van itt esetleg olyan, aki szokott ilyen hozzászólásokat írni? Ti mi okból teszitek?

2020. okt. 20. 14:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

A második belinkelt kérdésednél a 4. válaszolót emelném ki, ők is pont annyira idegesítőek...

"Van itt olyan, aki [valami]?"

"Én nem"

Oké, de ez kit érdekel? Nem ez volt a kérdés.

2020. okt. 20. 15:04
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Mi?
2020. okt. 20. 15:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez még hagyján, a többség csak szórakozik.

Én pár napja ezen petéztem le.

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

Amikor valaki azt hiszi, hogy tudja és ontja a hülyeséget magából... Ez engem jobban zavar.

2020. okt. 20. 15:17
 4/12 anonim ***** válasza:
41%

Én például nem tudtam hogy csak kérdést feltéve lehet kérdezni egy olyan oldalon aminek gyakori kérdések a neve. Azt hittem, hozzászólásban is lehet egymástól kérdezni dolgokat, az a célja hogy informálódjunk egymástól.

Belinkelnéd a szabályzatnak azon pontját ami ezt kimondja hogy hozzászólásban csak állítani lehet és tilos kérdezni?

Jaj, ne haragudj, kérdeztem. Kövezz meg.

2020. okt. 20. 15:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Első, igen, ez is elég idegesítő, főleg, hogy ráadásul az a válaszoló se tudja, hogy miről beszél :D
2020. okt. 20. 15:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy van, ahogy 4-es mondja, én is tettem már fel kapcsolódó kérdést kommentben, mert feltételeztem, hogy maga a kérdés összecsődített embereket, akik vágják a témát.

Olyan is volt, hogy én kérdeztem, egy válaszoló meg tőlem visszakérdezett valamit, amit én meg tudtam neki válaszolni. Olyan is volt, hogy privátban segítettünk egymásnak.

2020. okt. 20. 15:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Van, amikor annyira érthetetlenül vagy szakzsargonban fogalmaz a kérdező, hogy nem fog rá számára hasznos választ kapni, ha nem magyarázza el konyhanyelven, hogy mit is akar tudni, esetleg ha mázlija van, pont lesz 1 felhasználó, aki érti is, de nem biztos.
2020. okt. 20. 16:28
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Üdvözöllek a gyakori kérdések oldalán 2020-ban.
2020. okt. 20. 16:56
 9/12 anonim ***** válasza:
36%
Soha nem találkoztál még trollokkal? Ne mondd már. 😁
2020. okt. 20. 17:21
 10/12 A kérdező kommentje:

4-es, az oldal lényege az, hogy a kiírt kérdésre válaszoljunk. Aki nem a kérdésre válaszol, annak a válasza nem hasznos. Úgy tudom, a szabályzatban benne is van, hogy hozzászólásban ne kérdezzünk ilyen általános dolgokat, hanem ha valakinek van valami kérdése, az írja ki külön. Vagy legalábbis akkor egész biztosan benne volt, amikor én regisztráltam. Ha egy kérdést nem értesz, mert általad ismeretlen kifejezések szerepelnek benne, annak nagy valószínűséggel nem te vagy a célcsoportja, és teljesen fölösleges hozzászólnod.

Ha meg egy téma, amihez nem értesz, felkelti az érdeklődésedet, akkor ott a Google, aminek a használata sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint hozzászólásban kérdezgetni, hogy mit jelent egy adott szó, aztán várni, hogy hátha lesz valaki, aki nem a kérdésre válaszol, hanem nekiáll a kedvedért magyarázgatni.

2020. okt. 20. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!