Minden ember ilyen lesz az időskor közeledtével, vagy csak az én nagyszüleim ilyenek?
Az még semmi, hogy mindenbe bele ütik az orrukat és mindent tudni akarnak, hogy ki hol van, mettől-meddig, mit csinál, de az se tetszik nekik, hogy anyukámmal néha elmegyünk a kozmetikushoz, mert szerintük pénzkidobás. Peddig nem gyakran, évente 2x megyünk. Anyukámon jelentkeznek a klimax jelei, nekem meg érzékeny a bőröm, aknékra hajlamos, ezért szeretnék nagyobb figyelmet fordítani az arcomra. Egyébként tudok olyan 80 éves nénit, aki kozmetikushoz jár, és számomra becsülendő, hogy ennyi idősen is szeretne jól kinézni. Az se tetszett tulságosan a nagyimnak, hogy ennyi "kencém" van (arclemosó, arckrém, alapozó, szempilla spirál, dezodor, parcüm, hajspray) - mondván, hogy ő sosem használt semmit.
Amikor elővettem a kézfertőtlenítőt egyszer (azt elég ritkán használom), rám szólt, hogy még csak a szagát sem bírja, meg ugyanúgy a nedves törlőkendő használatakor is ránk szólt, hogy nem bírja a szagát,stb.
Ez mellett bolhából is elefántot csinálnak, folyton mindenben csak a problémát keresik.
Van remény, hogy én ne legyek ilyen? 24/L
Erre van is egy példám,sógorom szülei nagyon is irányítani akarják tesómékat és le szólják hogy amit a sógor csinál az nem is munka 50 évesek,ellenben az én szüleim támogatást adnak és nem akarják őket irányítani.
Az a vicc hogy a sógor tűzoltó de az nem munka mert ott nem kell állandóan dolgozni 🙈
Nem, egyáltalán nem ilyen minden idős. Sőt... jellemzően azok ilyenek, akiknek kisebb-nagyobb mértékben félresiklott az életük.
Remélem, nem haragszol egy személyes példáért. Nagypapám több, mint 80 évet megélt, de mindvégig egy rugalmas, ha úgy tetszik, fiatalos ember volt. Inkább érdeklődő volt a (változó) világ dolgai iránt, mintsem elutasító. Egyszer sem morcoskodott olyan dologért, ami mondjuk most szokás, de az ő gyerekkorában nem volt. Nem kritizálni akarta folyton a világot, hanem inkább megérteni. A pénzzel kapcsolatban pedig mindig az volt a véleménye, hogy nekünk magunknak kell megtanulni beosztani.
Szóval: nem, nem mindenki lesz olyan.
A kérdés felvett néhány dolgot. A generációs különbség előjött. Az idősebb nagyobb tapasztalattal bír, más a rálátása egyes dolgokra. Egy fiatal 24 éves fiatal üde bőrt a sok kenceficével, vegyszerrel hosszútávon tönkre lehet tenni. A zsíros bőrt szappannal (citromos mosószappan) mosd meg. Ne félj a meleg szappanos víztől. A reklámokban lévő agymosás szinte mindenkit bekebelezz.
Ha izzadsz ne alumínium tartalmú "sziszegő szappant" használj, hanem szódabikarbónát. Az arcodat még hidrogénperoxiddal is lemoshatod. Filléres flanc, gyógyszertárban 1 dl. 400-Ft.
A kézfertőtlenítés a Covidizmus alatt is hiba volt. Miért? A bőr természetes savasságát lemostad vele,tehát a védelmet elrontottad egy agresszív vegyszerrel. Ne vedd a kezed a szádba, ne nassolj állandóan úton, útfélen! Mikor hazaértél szappannal moss alaposan kezet!
A sok vegyszer tönkre teszi az amúgy is gyenge immunrendszered.
Érdekes statisztikát olvastam: a hajléktalanok szinte nem kapták el a Covidot. Miért? Mert nem nézték a TV-t.🤣 Megerősödött az immunrendszerünk a piszokban éléstől. Isszák a hajléktalan bort. Főleg a hideg tél tizedeli meg őket. Vissza a természethez!!👍😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!