Olyanokat szeretnék kérdezni akik már elmúltak 60 - 70 évesek, szerintetek mi az élet értelme, mi a fontos az életben?
dr. P.J-né szerint: 3 dolog: 1/ legyen normális családja, 2/ legyenek viszonylag egészségesek, 3/ ne nyomorogjanak (azaz középszinten legyenek képesek megélni).
Hogy mi az élet értelme ? Azt csinálni kell neki, mert önmagában véve nincsen. Ha azonban valaki kellően nyitott, érdeklődő és nem döglusta, akkor mindig megtalálja azt, ami neki és a környezetének is hasznos, amiben örömét leli.
Akárhány éves vagy , magadnak is tedd fel ezt a kérdést.
Tudsz e rá válaszolni?
Nem tudom 25 éves vagyok, de igazából eddig szerintem nem sok érdemes dolgot értem el...csak voltam mint a hal a vizben.
Őszintén szólva a világ elvárásai 1/ legyen normális családja, 2/ legyenek viszonylag egészségesek, 3/ ne nyomorogjanak ...ezek a céljaim de valahogy soha nem tudom rá szánni magam a dologra mindig megakarok fejteni mindent.
Viszont ha csak élem az életem az is szar valakinek...bonyolúlt téma ez.
Az evés és a dugás, nem viccelek, nincs más értelme, élsz, hogy szaborodj, ahhoz, hogy élj pedig enned kekk. Ezen felül mindenki magának adja meg az értelmet, de a természet csak a táplálkozásról és fajfenntartás szól.
Csak mi emberek szeretünk többre vágyni, magasabbak az igényeink, de a mi létezésünknek sincs több értelme, mint a gombákénak. Azt, hogy te miért élsz, milyen értelmet adsz az életednek magadnak kell eldöntened, rajtad múlik nagyrészt.
Igaz csak 59 vagyok, remélem nem gond
70 éves vagyok. Nem kerestem az élet értelmét, de tudtam, hogy nekem mi a legfontosabb az életben.
Vannak gyerekeim és unokáim, szerető nagy családom, a munkám és a hobbim azonos volt, viszonylag egészséges vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!