Egészségtelen minden nap kb. ugyanazokat az ételeket enni, ha azok amúgy változatosak?
Figyelt kérdés
Úgy értem,h én kb. minden nap ugyanazokat az ételeket eszem, de ezek tök változatosak, gyümölcsök,zöldségek,magvak,szalámi,sajt,olivaolaj,teljes kiőrlésű kenyér. Ebédre pedig valamilyen olasz durum tésztát szoktam paradicsomszósszal sajttal. Lényegében minden nap kb. ugyanaz az étrendem. Max heti egyszer-kétszer nem tésztát eszem ebédre hanem csirkét rizzsel/krumplival. Lényegében jól érzem magam a bőrömben, sosem vagyok beteg, nem szedek semmilyen gyógyszert/vitamint. Inni főleg vizet szoktam. A cukorbevitelt minimalizálom,bár nincs semmilyen ilyen betegségem, de haszontalannak tartom a cukrokat, meg a gyümölcsben,egyebekben amiket eszem amúgy is van valamennyi cukor. Vagy néha bedobok egy túrórudit max.2020. okt. 6. 11:29
11/26 anonim válasza:
Senki nem írta, hogy "baj". A másik válaszoló annyit írt, hogy "felesleges" naponta, én meg azt, hogy "nem a legegészségesebb minden nap napi kétszer tésztára alapozni az étkezést".
Senki nem írta, hogy "baj" lenne, vagy el kéne kerülni az ilyesmit.
12/26 anonim válasza:
De miért felesleges? Van benne ásványi anyag, vitamin, tele van rosttal (a teljes kiőrlésű) energiát biztosít hosszútávon, melyikre nincs szükség?
13/26 anonim válasza:
11 Hagyjad, szándékosan tetteti, hogy nem fogja fel amit írunk.
14/26 anonim válasza:
Igen, mostanra én is látom. Gondoltam, egy próbát megér, de fölösleges. :D
15/26 anonim válasza:
Könnyebb hülyének nézni a másikat, mint alátámasztani az állításotokat. Vagy cáfolni az enyémet. De látom helyette "szavaztok".
16/26 anonim válasza:
De mi olyan érthetetlen ezen, hogy fölösleges MINDEN NAP, NAPI KÉTSZER ugyanarra az alapanyagra alapozni az étrendet? :D
17/26 anonim válasza:
Aztán én vagyok az értetlen. Nem írta, hogy napi kétszer ugyanazt eszi. A durumtészta és a tk kenyér nem ugyanaz az alapanyag. Más búzafajta, más tápanyag profillal, és írta, hogy néha más szénhidrát forrást is eszik. Abszolút hasznos a szervezetének, még ha kicsit enyhangúbb is, még mindig indokolatlan az a kijelentés, hogy felesleges. Nem, nem felesleges heti 5 nap ezeketből fedezni a szénhidrát bevitelt. Na már tiszta?
18/26 anonim válasza:
Akkor még tovább egyszerűsítem:
napi 2x tészta =/= "változatos étrend"
19/26 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy az étkezésem ilyen komoly lavinát fog indítani:D
2020. okt. 6. 15:26
20/26 anonim válasza:
Beszállnék a vitába, hol írta a kérdező a napi 2 tésztát? Vagy a kenyérre van értve a másik tészta? Amennyiben igen 2 különböző forrású szénhidrátról van szó, annyiben lehet őket egy lapon említeni, mint a csülköt a lazaccal, hús hús, mégis más a két étel. Az meg, hogy felesleges-e kétféle gabona szénhidrátforrás...milyen más szénhidrátforrás lenne jobb helyette?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!